25n
25N
25N

Sanitat proposa a les CCAA no obligar a usar la mascareta en platges i piscines, però sí quan es facen passejos

Sanitat proposa a les CCAA no obligar a usar la mascareta en platges i piscines, però sí quan es facen passejos
07/04/2021 -

El Ministeri de Sanitat proposarà aquest dimecres a les comunitats autònomes, en el si del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), no obligar la població a usar mascareta en platges, piscines, llacs o embassaments durant el bany, la pràctica d’esport o en els períodes de descans en un lloc fix, però sí quan es vaja a fer un passeig.

Així, el Ministeri proposa modificar la Llei de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, coneguda com a llei de ‘nova normalitat’, aprovada el passat 18 de març en el Congrés dels Diputats i publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) dimarts passat, en la qual s’establia l’obligatorietat d’utilitzar mascaretes en tots els llocs i circumstàncies.

No obstant això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja va assegurar que la normativa anava a ser revisada, al costat de les comunitats autònomes, per a introduir els canvis que foren necessaris. De fet, algunes comunitats autònomes, com per exemple Andalusia, han demanat al Govern rectificar de manera “urgent” la normativa per a fer obligatori l’ús de la mascareta “per a prendre el sol a la platja”.

Davant aquest escenari, l’esborrany del document que Sanitat traslladarà aquesta tarda a les comunitats, i al qual ha tingut accés Europa Press, s’estableix que, sempre que es mantinga una distància mínima d’1,5, es podrà no fer ús de les mascaretes en els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d’esport en el medi aquàtic, entorn d’aquest, durant el bany i durant la pràctica d’esport.

A més, Sanitat proposa que tampoc siga obligatori el seu ús en les activitats de socorrisme o rescat quan requereixen accedir al medi aquàtic, i en els períodes estrictament necessaris per a menjar o beure, en llocs en els quals estiga autoritzat.

La mascareta sí que serà obligatòria en el pes pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals; en el passeig arran de mar i dels altres entorns aquàtics; en els vestuaris de piscines públiques o comunitàries, excepte a les dutxes; i quan es romanga en l’exterior o interior d’establiments d’hostaleria fora dels períodes necessaris per a menjar o beure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria