25n
25N
25N

Sanitat pregunta al Govern qui ha de facilitar mascaretes als empleats que isquen de la hibernació

Sanitat pregunta al Govern qui ha de facilitar mascaretes als empleats que isquen de la hibernació
05/04/2020 -

La Conselleria de Sanitat ha llançat una pregunta al Govern central en relació amb l’últim anunci fet pel president Pedro Sánchez que les empreses que han estat obligades a hibernar durant les últimes dues setmanes tornaran a treballar després de Setmana Santa. I li ha qüestionat qui i com es facilitaran mascaretes a aquests treballadors per a protegir-se del coronavirus.

Així ho ha reflectit aquest diumenge la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, en ser preguntada per aquest extrem.

Precisament Sánchez va avançar ahir que pràcticament tota la indústria tornarà a treballar després de passar Setmana Santa i es referia a les empreses l’activitat de les quals no havia sigut considerada essencial i s’havia detingut durant dues setmanes per a evitar una major propagació del coronavirus.

Sobre aquest tema, a Barceló se li ha preguntat si aquests treballadors que tornen al mercat necessitaran màscares i qui les ha de subministrar, si les empreses, les administracions, etc. La consellera ha indicat que aquesta és la pregunta que han traslladat a l’Executiu central perquè el desconeixen.

“Li hem formulat aquesta qüestió al ministeri atés que hi ha moltes dificultats per a adquirir màscares en l’exterior i esperem que ens contesten”, ha asseverat.

Barceló ha indicat que si correspon a la Comunitat haver de facilitar aquest material, s’haurà d’arbitrar una fórmula i conéixer també l’estoc que hi ha en centres hospitalaris i sociosanitaris per a proveir al personal necessari.

I ha afegit: “Si les coses canviaren molt i tinguérem un volum suficient, estaria en la mesura del possible. Però és molt difícil contestar a aqueixa pregunta perquè el ministeri encara no ens ha confirmat si totes aqueixes persones han d’usar màscara o si té pensat facilitar-les a les comunitats autònomes”, ha postil·lat.

D’altra banda, però també relacionat amb l’Executiu, se li ha preguntat per la postura de la Conselleria davant les queixes de sanitaris pel protocol d’actuació del Ministeri que diu que el personal sanitari podrà incorporar-se al seu lloc de treball si deixa de tindre símptomes de la malaltia als set dies. “La Conselleria no estableix els protocols. Tenim professionals que possiblement han complit la quarantena i demà tindrem una reunió per a valorar el nou protocol i adoptarem les mesures que corresponguen”, ha dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =