25n
25N
25N

Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica

Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica
31/10/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha introduït novetats en el sistema de dispensació de medicaments, on la recepta que es genera en realitzar una prescripció no té caducitat dins del període de vigència del tractament. Els usuaris i usuàries podran retirar envasos sense estar pendents de les dates del calendari, simplement acudiran a retirar-los quan els necessiten.

El nou sistema de recepta electrònica augmentarà l’eficiència del servei, afavorirà l’autonomia del pacient i millorarà l’experiència dels usuaris i usuàries amb la prescripció de medicaments.

El tractament tindrà la duració que determine el prescriptor i durant aquest temps el pacient podrà retirar la medicació de la farmàcia. D’aquesta manera, ja no estarà obligat per la planificació calendaritzada amb data de caducitat ni tindrà la penalització per la cancel·lació del tractament en cas de no retirar més de tres receptes consecutives.

Aquests canvis dotaran de major autonomia als i les pacients, afavorir la seua pròpia gestió i la corresponsabilitat en matèria de farmàcia. També descongestionarà els serveis d’atenció primària al no haver de tornar els usuaris a sol·licitar una nova recepta. D’aquesta manera, s’afavoreix i facilita l’accés als medicaments de la ciutadania. Amb aquests canvis no es veuran obligats a retirar-los per qüestió d’agenda si no quan ho necessiten.

App+salut recull les millores

L’APP+salut de la Conselleria de Sanitat també recollirà aquesta actualització i permetrà tindre emmagatzemades les receptes i retirar medicaments quan els necessite el pacient. En l’aplicació desapareix l’opció “calendari” que recordava la data en la qual s’havia d’acudir a la farmàcia obligatòriament a retirar els medicaments i se substitueix per la de “dispensacions”.

En la nova actualització es podrà consultar tant la data de l’última dispensació com la disponibilitat per a poder retirar un medicament en l’oficina de farmàcia. Amb aquestes millores, s’espera augmentar encara més la funcionalitat de l’aplicació i que arribe a més usuaris. El mes de setembre de 2019 va aconseguir superar ja el mig milió de descàrregues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + quinze =