25n
25N
25N

Sanitat manté la comunicació amb pacients incorporant tràmits que redueixen les consultes presencials i el risc de transmissió del virus

És possible descarregar comunicats de baixa o informes d’escolaritat, així com actualitzar les dades de la targeta SIP sense haver d’anar al centre de salut

Sanitat manté la comunicació amb pacients incorporant tràmits que redueixen les consultes presencials i el risc de transmissió del virus
01/09/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Secretaria Autonòmica d’Eficiència Tecnològica, ha anat implementant durant la situació de pandèmia que vivim tràmits i serveis que mantenen l’atenció a les necessitats assistencials de la població i al temps redueixen les consultes presencials per a minimitzar els riscos de transmissió del coronavirus.

Així, per exemple, es poden descarregar de comunicats de baixa (IT) a través de la història de salut electrònica (consultar ací), així com sol·licitar l’enviament del certificat de salut escolar i altres documents de manera segura fent ús de la plataforma ‘Transit’, posada a la disposició dels i les professionals sanitaris.

Una altra de les gestions que és possible realitzar de manera telemàtica, sense haver de desplaçar-se, és actualitzar les dades de la targeta sanitària (telèfon mòbil, e-mail o domicili).

En cas de tindre certificat digital, aquest procediment es pot completar en aquesta adreça electrònica

Si la persona no disposa de certificat electrònic, el tràmit es pot realitzar a través del formulari allotjat en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat

Sanitat també ha implementat, a través de l’App GVA+Salut, l’opció de sol·licitar cita telefònica per a Medicina Familiar, Infermeria o Pediatria, en el cas que el problema de salut no requerisca una atenció urgent.

L’APP permet a tots els usuaris i usuàries accedir des del seu telèfon mòbil a la sol·licitud, modificació i anul·lació de cites mèdiques en Atenció Primària sense esperes i sense haver d’acudir al centre de salut.

Per a accedir a la cita telefònica n’hi ha prou amb descarregar l’aplicació GVA+Salut des de Google Play o App Store (està disponible en les dues llengües oficials), i introduir les dades de la targeta sanitària, que queden registrats per a cites posteriors.

D’aquesta manera, els tràmits administratius o les visites demorables es poden resoldre sense haver d’anar al centre de salut. Ara bé, si el personal mèdic o d’infermeria detecta que l’atenció presencial és necessària, s’activen els mecanismes perquè la persona es desplace fins al centre sanitari en un horari concertat, a fi de no coincidir amb altres usuaris que puguen ser focus d’infecció. Si és preferible l’assistència domiciliària, els sanitaris són els que acudeixen a la seua casa.

A més, des de GVA +Salut es poden descarregar les cites en el calendari del ‘telèfon intel·ligent’, generar justificants i registrar a més d’un usuari en el mateix dispositiu, la qual cosa facilita la gestió familiar.

L’aplicació també permet consultar els tractaments farmacològics i rebre alertes personalitzades.

Amb el mateix objectiu d’evitar desplaçaments als centres mèdics i previndre d’aquesta manera la transmissió del coronavirus, continua sent possible retirar els medicaments prescrits en la farmàcia presentant només la targeta sanitària, ja no és necessària la recepta en paper.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + tres =