25n
Orgull
Orgull

Sanitat licita les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital Militar per a la creació d'un hospital de pacients crònics

L’import de licitació de la primera fase ascendeix a més de 33 milions d’euros i el termini d’execució de les obres és de 30 mesos

Sanitat licita les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital Militar per a la creació d'un hospital de pacients crònics
12/07/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat la licitació de la primera fase de les obres de reforma i d’ampliació de l’Hospital Militar-Manuela Solís Clarás, per un import de més de 33 milions d’euros.

Les obres es desenvoluparan en dues fases, per la qual cosa s’estima que el pressupost total ascendisca a 46 milions d’euros. El termini d’execució d’aquesta primera fase de les obres és de 30 mesos.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha manifestat que “des de la Conselleria de Sanitat s’està fent un important esforç per a adaptar les infraestructures sanitàries a la realitat de cada moment, i poder així respondre a les necessitats dels ciutadans”. De fet, aquestes obres “formen part del Pla d’Infraestructures Sanitàries 2021-2023 i compta amb una inversió superior als 650 milions d’euros”, ha indicat Barceló.

El Pla Crèixer+ va ser presentat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, al costat de la consellera, el mes de juny passat i contempla un total de 96 actuacions, de les quals 58 es realitzaran en centres d’atenció primària i 38 en hospitals, que suposaran una millora de la sanitat pública valenciana.

La finalitat de les obres és reestructurar l’actual hospital Militar, situat en els termes municipals de Quart de Poblet i de Mislata, creant noves instal·lacions i reformant les ja existents per a poder disposar d’un nou hospital per a pacients crònics, ingressos de llarga estada i pacients de salut mental.

D’aquesta manera, “es pretén respondre i donar cobertura a la creixent població de l’àrea metropolitana de València, així com millorar els recursos assistencials destinats a pacients crònics i de l’àrea de salut mental”, ha indicat Barceló.

Les obres, en una primera fase, consisteixen en la construcció de dos nous edificis, i una modificació total dels edificis actuals per a poder adaptar-los al nou ús. A més, es durà a terme una remodelació de l’envolupant per a la millora de l’eficiència energètica.

D’una banda, es construiran dos nous edificis. Un d’ells albergarà les àrees de diagnòstic per imatge, magatzems i vestuaris; i l’altre edifici, està destinat a les àrees d’admissió i administració.

Quant als edificis existents, es duran a terme obres en les cobertes i les façanes per a aconseguir una major impermeabilització i aïllament. Són cinc edificis que albergaran: en un d’ells se situarà la sala d’actes, cafeteria i les aules de formació; un altre edifici comptarà amb una Sala Polivalent, en un altre edifici s’habilitarà l’àrea de Salut Mental. A més, es reformarà un altre edifici per a l’àrea de Rehabilitació i, finalment, un edifici per a les àrees de Convalescència i de Llarga Estada.

Un altre dels aspectes que contempla l’obra és la substitució dels ascensors, la urbanització dels accessos i entorns dels edificis, així com la reforma dels jardins interiors.

Finalment, es durà a terme una millora de l’eficiència energètica i ambiental dels edificis ja existents. Aquestes millores se centren en el reforç i aïllament dels tancaments exteriors, instal·lació de tecnologia tipus LED en il·luminació, la instal·lació d’energia fotovoltaica i equips de climatització d’alt rendiment. Així mateix, s’instal·larà equipament per a la producció d’aigua calenta sanitària amb fonts renovables (aerotermia).

Hospital de crònics amb 160 llits

Després de l’ampliació i reforma, l’hospital militar comptarà amb 160 llits d’hospitalització: 120 llits de l’àrea mèdica de llarga estada i 40 llits per a salut mental. En la primera fase de les obres s’habilitaran 40 llits de llarga estada i altres 40 per a salut mental. Amb la segona fase de les obres s’instal·laran els 80 llits restants. La superfície total de l’edifici aconseguirà els 28.000 metres quadrats.

En l’àmbit assistencial, l’edifici contemplarà, a part de les unitats d’hospitalització de salut mental i de llarga estada, la unitat de rehabilitació amb zones de fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i neuropsicologia.

També se situarà un hospital de dia de salut mental i espais polivalents d’aquesta unitat. Respecte a diagnòstic per imatge se situarà una sala de radiologia convencional i una sala d’ecògraf. Tot es complementarà amb els espais de servei de direcció, arxiu i magatzems, cuina, llenceria, menjador cafeteria, vestuaris, mortuori i sala d’actes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =