25n
25N
25N

Sanitat convoca amb urgència a les CCAA per a acordar noves mesures de prevenció davant el coronavirus

Sanitat convoca amb urgència a les CCAA per a acordar noves mesures de prevenció davant el coronavirus
24/02/2020 -

Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en el qual estan presents els consellers de totes les comunitats autònomes, per a analitzar i acordar noves mesures preventives contra el nou coronavirus.

Així ho ha anunciat Illa en roda de premsa després de presidir la reunió diària del Comité d’Avaluació i Seguiment del Coronavirus i després del brot sorgit a Itàlia, on ja s’han registrat 219 casos i 6 defuncions pel virus.

En les últimes hores a Espanya s’han descartat 9 casos i, actualment, hi ha tres en estudi, si bé Illa ha volgut llançar un missatge de “tranquil·litat” a la ciutadania i ha convocat el CISNS monogràfic, que se celebrarà a les 16.30 hores, per a coordinar les noves mesures, de caràcter informatiu, amb les comunitats autònomes.

Aquesta reunió va precedida d’una altra que celebrarà, aquest dilluns, el Centre Europeu de Control de Malalties i, el dimarts, el Comité d’Avaluació i Seguiment del Coronavirus, i la Comissió Delegada de Salut Pública.

Aquestes mesures seran bàsicament informatives perquè els ciutadans que reunisquen els requisits de definició de cas sàpien què han de fer”, ha dit Illa, per a destacar la importància de “reforçar” les iniciatives de detecció precoç i sensibilitat amb la finalitat de tindre a “tota la xarxa sanitària” preparada per a detectar, descartar o atendre els possibles casos que puguen aparéixer.

Així mateix, el ministre ha avançat que durant les reunions del dimarts també s’analitzarà canviar l’ajust de la definició de cas, un aspecte que també s’està debatent a Europa.

“Un altre tipus de mesures no s’estan aconsellant impulsar-les”, ha asseverat, per a descartar així que es vaja a controlar la febre en els aeroports. “El que s’aconsellen són mesures de sensibilitat”, ha sentenciat.

Finalment, Illa ha recordat que el Ministeri de Sanitat es continuarà guiant pels mateixos quatre criteris d’actuació de fins ara: seguiment diari de la situació, l’adopció de decisions basades en l’evidència científica, coordinació amb les comunitats autònomes i els socis europeus, i transparència informativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =

Informacion coronavirus