25n
25N
25N

Sanitat confirma sis nous casos a la província de València

Sanitat confirma sis nous casos a la província de València
27/02/2020 -

La Conselleria de Sanitat ha confirmat sis nous casos de coronavirus a la província de València. Quatre d’ells tenen relació amb l’home, un periodista de 44 anys ingressat a l’Hospital Clínic de València des d’aquest dijous per la matinada, un altre és un estudiant italià que havia viatjat recentment a la zona de risc i l’última és una pacient que també havia estat a Milà fa poc.

Així els ha indicats en roda de premsa urgent la consellera Ana Barceló, qui ha insistit que tots els afectats presenten simptomatologia lleu i que no es descarta que siguen tractats a casa.

En concret, dos casos es troben a l’Hospital General de València, i són secundaris, és a dir, no van viatjar a Milà i s’ha detectat la presència de coronavirus per contacte amb el pacient ingressat en el Clínic. En aquest últim centre es troben altres dues persones de l’entorn del periodista, que sí que es van desplaçar al nord d’Itàlia juntament amb el primer cas detectat a la ciutat.

Els altres dos casos són una dona que ha viatjat recentment a Milà i a la qual se li va realitzar el test de detecció ràpidament i que és a l’Hospital de Sagunt. L’últim és un estudiant italià que havia estat en la zona més afectada al seu país i que és a l’Hospital Doctor Peset de València.

Amb aquests sis casos, pugen a huit els contagiats en la Comunitat Valenciana, ja que hi ha un altre més a l’Hospital de la Plana de Vila-real. Referent a aquest cas, la consellera ha informat que la parella de l’home que està ingressat ha donat negatiu en els casos. No obstant això, ha puntualitzat que no informaran dels casos en estudi.

Barceló ha indicat que els casos del Clínic i el General s’han detectat “gràcies a les mesures del protocol de detecció, que ha funcionat correctament”, i ha insistit que “les mesures de protecció funcionen”.

Així, ha destacat que en el marc del protocol del Ministeri de Sanitat s’indica que pacients amb simptomatologia lleu de manera podrien ser atesos a les seues cases amb un seguiment. Per això, ha indicat que no es descarta que en les pròximes hores puguen ser traslladats a les seues cases amb el seguiment i les mesures de protecció adequades. “Es decidirà sobre la base del criteri mèdic”, ha matisat.

La titular de Sanitat ha demanat “tranquil·litat” i també ha remarcat la confiança en el sistema de salut. Així mateix, ha agraït als professionals que exerceixen una labor de comunicació amb “rigor i veracitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =