25n
25N
25N

Sanitat confirma dos nous casos secundaris de coronavirus a l'hospital Clínic de València

Sanitat confirma dos nous casos secundaris de coronavirus a l'hospital Clínic de València
03/03/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut hui en roda de premsa per a actualitzar les dades amb relació al coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Aquest matí s’han confirmat dos nous casos, la qual cosa eleva a 17 el nombre de casos positius en la Comunitat. Es tracta de dues dones que no van viatjar a les zones de risc, però són contactes d’altres persones que anteriorment han donat positiu. Les dues presenten simptomatologia lleu i es troben en aquests moments en aïllament domiciliari.

La consellera ha volgut destacar una vegada més que “s’han detectat precisament per les proves que estableix el protocol a partir dels casos confirmats”, un protocol establit pel Ministeri de Sanitat i que s’aplica en totes les comunitats autònomes que “està funcionant amb precisió”, segons Barceló. Des dels primers casos confirmats, Salut Pública s’ha posat en contacte amb l’entorn dels pacients positius, informant-los de la seua situació, avaluant-los en funció dels seus símptomes i controlant-los de manera minuciosa per part dels professionals de la sanitat pública.

Fins al moment s’han diagnosticat com a negatives un total de 351 proves en tota la Comunitat Valenciana.

Dispositiu Especial d’Alerta Epidemiològica

La consellera ha visitat aquest matí al costat del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), on s’ha situat un Dispositiu Especial d’Alerta Epidemiològica per coronavirus.

Aquest dispositiu inclou el telèfon 900 300 555 i personal especialitzat de reforç per al CICU, i rep a més les anomenades derivades des del 112. Des de la seua posada en funcionament dimecres passat 26 de febrer fins a les 22 hores d’ahir, el dispositiu ha rebut més de 3.600 crides, de les quals quasi el 50% han sigut per a sol·licitar informació general i un terç corresponen a persones que tenen símptomes clínics però no compleixen els criteris epidemiològics, per la qual cosa s’ha descartat la necessitat de realitzar les proves per a conéixer la presència del virus. En tots els casos, un especialista ha valorat la situació de la persona i ha activat els mecanismes necessaris per a cadascun d’ells.

El dispositiu especial va començar a funcionar la setmana passada amb quatre llocs d’atenció telefònica i gestió de la demanda, però davant l’augment gradual de crides, s’ha incrementat en tres llocs més per a l’atenció dels ciutadans, la qual cosa suma un total de 7 llocs. A més, s’ha augmentat en altres tres llocs el reforç de l’activitat d’urgències i emergències del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències.

Des del CICU s’atenen de manera habitual una mitjana de 1.600 incidències diàries -en 2019 van ser en total 584 mil incidències-, ateses per 10 llocs d’atenció telefònica.

Recomanacions per a personal sanitari

La consellera ha anunciat que aquest mateix matí s’ha remés una carta als col·legis de metges i d’infermeria de la Comunitat Valenciana, així com a l’Institut Mèdic Valencià en la qual s’informa que la Comissió de Salut Pública i la Comissió de Coordinació Assistencial del Ministeri de Sanitat han llançat una sèrie de recomanacions en relació amb el coronavirus.

Entre elles, que s’abstinguen d’organitzar i assistir a congressos, jornades, seminaris o cursos de formació de gran afluència, almenys en les pròximes setmanes. L’objectiu és “evitar que totes aquestes persones, implicades molt estretament amb la cura de pacients, puguen actuar com a transmissors de la malaltia”, assenyalava Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

bombers
bombers