25n
25N
25N

La Conselleria de Sanitat confirma que dels 74 casos actius de coronavirus sols dos es troben en estat greu

Dels 74 infectats, 21 estan ingressats, 37 estan als seus domicilis i els altres 16 es troben aïllats

La Conselleria de Sanitat confirma que dels 74 casos actius de coronavirus sols dos es troben en estat greu
11/03/2020 -

Al llarg de la vesprada d’ahir i d’aquest matí s’han registrat onze nous casos de coronavirus al territori valencià, dels quals nou son a la província de València -quatre al centre de dia de Torrent- i altres dos a Alacant, per tant actualment hi ha 74 casos actius de coronavirus, dels quals, segons ha confirmat la Consellera de Sanitat Ana Barceló a la roda de premsa de hui dimecres, “sols dos es troben en greu estat”. D’aquests 74 casos tres es troben a la província de Castelló, 51 a València i els altres vint a la província d’Alacant.

Per altra banda, des de la Conselleria de Sanitat es fa una crida a la ciutadania perquè es mantinga la calma, ja que la xifra de 74 casos pot alarmar però d’aquests, sols un 21 es troben ingressats, 37 estan als seus domicilis i els altres setze es troben aïllats al centre de dia de Torrent. Pel que fa al personal sanitari que ha estat en contacte amb pacients positius de coronavirus, la xifra és de 69 professionals que es troben en aïllament preventiu als seus domicilis.

Fins al moment, s’han realitzat 1626 proves que han donat un resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555 habilitat per a informació de la COVID-19 ha rebut quasi 9.900 cridades, de les quals el 13% compleix criteris i/o símptomes del virus i un 23% demana informació.

Pel que fa a la celebració tant de les Falles com de la Magdalena de Castelló, s’ha cancel·lat temporalment “qualsevol acte com mascletaes, ofrenes, carpes, revetlles, castells de focs artificials, la plantà i actes taurins” així com les competicions esportives de caràcter professional, les quals “no es podran celebrar a l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana més que a portes tancades i sense assistència de públic”. Totes aquestes resolucions es mantindran vigents “fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus permeta la seua reconsideració i modificació”, segons ha declarat la Consellera de Sanitat, Ana Barceló.

https://twitter.com/generalitat/status/1237485622807408642?s=20

S’està investigant el focus de contagi del centre de dia de Torrent, on actualment hi ha setze contagiats, els quals es troben en aïllament a habitacions individuals amb ventilació i s’han prohibit les visites de l’exterior. La situació del sistema sanitari a la Comunitat Valenciana de moment no és preocupant, ja que des de la Conselleria de Sanitat “estem al corrent de la situació de llits, de la reubicació de plantilla com de material com poden ser mascaretes o altres utensilis”, segons Barceló.

En l’àmbit educatiu, de moment no es contempla ni la suspensió de les classes ni el tancament de col·legis, instituts ni universitats, ja que “no ens trobem en la mateixa situació que la Comunitat de Madrid”. De la mateixa manera, tampoc es prevé una modificació del calendari, és a dir, que la suspensió de la festivitat fallera i de la magdalena no afecta la consideració dels dies festius que van marcats per calendari.

La roda de premsa ha acabat amb les paraules de la Consellera de Sanitat Ana Barceló dient que “confie amb la societat valenciana i estic veient vertaders gestos de responsabilitat i comportament cívic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + divuit =