25n
25N
25N

Sanitat aposta per endarrerir el toc de queda a la una i ampliar a deu les reunions familiars a Nadal

[D’aquesta manera, els dies 24, 25 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener el toc de queda seria fins a l’una i no hi hauria restriccions de mobilitat:]

Sanitat aposta per endarrerir el toc de queda a la una i ampliar a deu les reunions familiars a Nadal
26/11/2020 -

El 92% dels brots d’origen social procedeix de reunions familiars o amb amics

Amb aquesta mateixa dada ha començat la roda de premsa la titular de Sanitat en la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, per a donar comptes dels nous positius, altes i defuncions per coronavirus des de l’última actualització feta ahir.

Així, Barceló ha notificat 1508 nous positius, 1562 noves altes i 28 defuncions. No obstant això, a les portes de les assenyalades festes de Nadal i davant la possibilitat d’aplicar noves mesures, més o menys restrictives, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha desglossat les seues propostes portades aquest passat dimarts al Consell Interterritorial de Sanitat, el qual es va tancar sense consens quant a les restriccions per a aquestes festes.

‘Agafeu-ho com a prec, súplica o recomanació, però aquest 92% ha de baixar’

Per a Ana Barceló “hi ha una cosa prioritària, fonamental: aquest alarmant 92% ha de baixar. Agafeu-ho com a prec, súplica o recomanació, però només la responsabilitat de cada valencià i valenciana, avui més que mai, pot obrir la porta a un Nadal més entranyable”.

D’altra banda, Ana Barceló ha explicat que la Comunitat Valenciana també ha realitzat les seues aportacions al grup de treball creat pel Ministeri i les Comunitats Autònomes de cara a les recomanacions per a aquestes festes nadalenques. En aquest sentit, “considerem que s’ha de mantenir la limitació de 6 persones en les reunions d’àmbit social.

‘No volem trobar-nos, després de Nadal, amb un regal que no desitgem, que puge la incidència i els contagis’

Aquesta limitació s’ampliaria a 10 persones els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener en les reunions d’àmbit familiar”, ha informat la consellera. Quant a la mobilitat, la Comunitat Valenciana és partidària d’una resposta coordinada amb la resta d’autonomies que hauria de flexibilitzar-se en els dies més assenyalats.

“La nostra proposta – ha continuat Ana Barceló – passa per no autoritzar esdeveniments en municipis amb nivells d’alerta 3 i 4 i recomanar, en qualsevol cas, les celebracions estàtiques i amb aforament controlat”, ha detallat la responsable sanitària.

‘La responsabilitat és l’únic antivirus que tenim avui dia’

Pel que fa a activitats culturals, esportives, religioses i de restauració, hostaleria i comerç “som partidaris de mantenir la vigent regulació. En el cas de les carreres de Sant Silvestre, no haurien de celebrar-se”, ha manifestat Ana Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 16 =