25n
Orgull
Orgull

Sanitat aprofitarà agost per a immunitzar als grups més joves i garantir un retorn de les vacances més segur

Hui comença la vacunació a persones menors de 29 anys de forma generalitzada en la Comunitat Valenciana

Sanitat aprofitarà agost per a immunitzar als grups més joves i garantir un retorn de les vacances més segur
26/07/2021 -

Els vacunòdroms començaran hui a acollir en les seues cues a valencians i valencianes menors de 29 anys. Una campanya que ja es va avançar dilluns passat en les zones amb menys densitat demogràfica, però que hui es generalitza per a fer un pas més en la protecció dels grups “més vulnerables” a la COVID-19 en aquesta cinquena ona: els no vacunats. El repte és que a la volta a les aules tan sols queden els menors de 17 anys per rebre la seua dosi.

La vacunació dels menors de 20 estava prevista per a la segona setmana d’agost en la Comunitat Valenciana, data que es va anunciar després de l’últim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de juny. En eixe moment ja s’havien disparat els contagis entre les persones joves, però la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va ser clara: “Se’ns ha demanat pronunciar-nos i no avançarem la vacunació als més joves. Els demanarem responsabilitat. A més, no es pot avançar en els grups quan al setembre començarà la universitat i l’alumnat ha d’estar vacunat”.

No obstant això, sí que s’ha pogut avançar la inoculació de dosi, segons va anunciar la setmana passada el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Ja el dilluns 19 els municipis més xicotets van poder vacunar a joves i hui ho fan els grans nuclis de població.

Això es deu al fet que el Ministeri de Sanitat enviarà més del doble de dosi de vacunes de Moderna a la Comunitat Valenciana per a compensar la vacunació a persones desplaçades des d’altres territoris i, precisament, la demografia juvenil valenciana respecte a altres comunitats autònomes, que han rebut més dosi per a avançar al màxim la protecció de les persones més vulnerables, les més majors.

En concret, a l’agost la Comunitat Valenciana comptarà amb 441.570 dosis de Moderna enfront dels 197.000 que han arribat al juliol. I és que el mes vinent servirà per a immunitzar als grups més joves perquè la volta a les aules i a la rutina al setembre siga molt més segura.

Els següents: 19 anys i alumnat de Batxillerat i FP

Els següents amb data prevista en la llista són els alumnes i alumnes de Batxiller i Cicles Formatius, de 17 i 18 anys, segons els acords entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la d’Educació. Aquests es vacunaran l’última setmana d’agost si no hi ha canvis, ja que en la resta de grups s’ha avançat la cita.

Si bé encara no hi ha massa detalls, els següents seran els d’Educació Secundària, perquè els instituts també siguen espais més segurs juntament amb les universitats. El 6 d’agost es reuniran totes dues conselleries per a decidir el calendari i la forma en què es vacuna a aquests joves.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va assenyalar dijous passat que els grups de joves no vacunats són ara mateix els més vulnerables a la pandèmia, amb un clar increment de contagis entre aquestes edats. Per això, va demanar exercir més responsabilitat que mai.

200.000 persones esperen per vacances

D’altra banda, a l’agost la vacunació s’accelerarà perquè moltes de les persones que haurien de vacunar-se durant aqueix mes estaran de vacances. La Conselleria de Sanitat ha oferit una agenda perquè els valencians i les valencianes d’entre 18 i 39 anys que no tinguen cita programada puguen indicar quan estaran fora de la Comunitat i que no els coincidisca la inoculació de la dosi.

Aquest divendres, Sanitat va informar que 211.173 persones ja han sol·licitat que la vacuna no els coincidisca amb les seues vacances, la qual cosa permetrà “reorganitzar les citacions per a adaptar-les a la població disponible i aprofitar aqueixes dosis i avançar així en el procés d’immunització de la població de la Comunitat Valenciana”, en paraules de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =