25n
Orgull
Orgull

Sanitat farà quasi 7.000 contractes i obrirà 32 consultoris en localitats turístiques aquest estiu

Sanitat farà quasi 7.000 contractes i obrirà 32 consultoris en localitats turístiques aquest estiu
18/06/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà enguany un total de 64,9 milions d’euros al Pla de Vacances (que contempla les substitucions per al descans estival del personal sanitari de tots els nivells assistencials i de Salut Pública) i al Pla de Reforços dels centres d’Atenció Primària i Consultoris d’estiu en les zones de major afluència. El primer contempla un total de 6.500 llocs de treball i el de Reforços, 440. A més, s’ha programat l’obertura de consultoris en 32 localitats turístiques.

Es tracta d’un increment d’un 3,5% respecte al pressupost de 2020, any en què es van destinar 62,7 milions d’euros a tots dos plans estivals (2,2 milions d’euros més enguany), com ha assenyalat Mariam García-Layunta, directora general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. “Amb aquest pla es garanteix l’assistència en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, tant en els municipis turístics que veuen incrementada la seua població com en els no turístics”, afig la directora general de Recursos Humans.

El pla de vacances o substitucions del personal sanitari està dotat amb 59.674.186,64 euros, d’acord amb les necessitats plantejades pels diferents departaments, i contempla un total de 6.500 llocs. Entre altres categories, el 32,2% correspon a infermers o infermeres, el 24,2% a personal tècnic de cures auxiliars d’infermeria i el 10,6% a personal facultatiu.

A aquest pla de vacances de personal assistencial cal sumar, en l’àmbit de Salut Pública, un pla de vacances específic de 719.188, 95 euros.

El programa de Reforços d’Estiu, per part seua, està dotat amb 4.545.537,01 euros i contempla la contractació de 440 professionals. En concret, 117 a la província de Castelló, 205 a la província de València i 118 a Alacant.

Les noves contractacions aniran destinades tant a reforçar els centres d’Atenció Primària ja existents com a la posada en funcionament de la xarxa de consultoris d’estiu habilitats per a atendre la població desplaçada, situats estratègicament en els municipis i zones turístiques de major presència durant aquesta època de l’any.

Aquests professionals s’han assignat a un total de 102 centres d’Atenció primària (15 a la província de Castelló, 29 a la d’Alacant i 58 a la de València).

A més, s’ha programat l’obertura de consultoris d’estiu en localitats amb notable augment de la població estival: 17 d’ells a la província de Castelló, 11 a València i 4 a Alacant.

Els consultoris d’estiu que s’obrin a la província de Castelló són els d’Alcalà de Xivert-Alcossebre-Las Fuentes; Peníscola-Peñismar; Peníscola-Sorolla; Almassora La Torre; Benicàssim-Atlanta; Benicàssim-Azulmar; Benicàssim-Vilamar; Orpesa-La Concha; Orpesa-La Marina; Oropesa-Avinguda de la Mar; Benicàssim-Vila-real; Castelló-Marjaleria; Torreblanca-Torrenostra; Borriana-Grau; Moncofa; Nules i Xilxes.

A la província de València, s’obrin consultoris d’estiu per a atendre la població desplaçada a Puçol platja; El Puig Santa María; Bellreguard platja; Piles; Daimús platja; Miramar platja; Tavernes platja, Xeraco, Cullera-Mareny de Sant Llorenç i, a Sueca, Les Palmeretes i el Mareny Blau.

A la província d’Alacant, obriran els consultoris Alacant-Urbanova; Santa Pola-Casa de la Mar; Santa Pola-Est i Santa Pola platja.

En aquest any, s’incorporen als reforços d’estiu els recursos mòbils del Servei d’Urgències i Emergències Sanitàries aportant un vehicle d’intervenció ràpida amb el seu corresponent equip sanitari en cada província, la qual cosa suposa un increment de 27 professionals durant el període estival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =