25n
25N
25N

Sandra Gómez anuncia la conversió en zona de vianants d'un dels "centres neuràlgics" de València

El projecte inclou enclavaments com la plaça de Bruges, la plaça del Mercat i la Llotja de la Seda

Sandra Gómez anuncia la conversió en zona de vianants d'un dels "centres neuràlgics" de València
12/02/2021 -

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha presentat hui després de la Junta de Govern Local, diferents projectes en la línia de “dignificació del paisatge urbà de València i de recuperació del patrimoni històric de la ciutat”. Entre ells, un dels més destacats ha sigut l’adjudicació de les obres del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de Bruges, de la plaça del Mercat, de la Llotja de la Seda i l’Església de Sants Joans. Gómez ha estat acompanyada del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo.

“Eixa zona de la ciutat de València representa bona part de la memòria de la història de la ciutat lligada a més a un moment molt esplendorós de la nostra ciutat, a més amb la Llotja, que és patrimoni de la humanitat declarat per la UNESCO, amb tota la memòria històrica d’un dels centres neuràlgics de la ciutat”, ha explicat la vicealcaldessa. A més, Gómez precisa que això pretén ser una continuació de la conversió en zona de vianants del centre històric, en aquest cas, en “el punt zero del naixement de València” i que aquest any serà “l’any de les nostres places, l’any de recuperació d’espai públic”.

Per a realitzar la conversió en zona de vianants d’aquestes zones es requereix una inversió important. Segons ha xifrat la vicealcaldessa, la inversió és de “pràcticament” 5 milions d’euros, en concret 4.800.000 euros. L’adjudicació del projecte se l’ha emportada l’empresa Abajal, que ha tingut “la millor puntuació” i “ha fet una rebaixa del 30% i una rebaixa de tres mesos respecte al termini que vam donar”. L’obra es desenvoluparà en 12 mesos, i si no hi ha contratemps les obres podrien començar en “dos o tres mesos”.

Ajudes i Pla Resistir

Segons ha anunciat Sandra Gómez, en la Junta de Govern Local s’ha aprovat una sèrie d‘ajudes per a les persones més afectades durant la tercera ona de la pandèmia. Així, s’han ratificat mesures com l’exempció de la taxa d’aquells restaurants localitzats dins dels mercats municipals per a “qualsevol mena d’activitat comercial que està dins dels nostres mercats municipals que tinguen a veure directament amb la venda de mercaderia i productes primaris”.

A més, des d’aquest matí ja estan disponibles les ajudes a autònoms o microempreses que s’hagen vist afectats per les noves restriccions a través del pla Resistir, que compta amb quasi 30 milions d’euros d’ajudes entre Generalitat Valenciana i Diputació de València. Hi ha 20 dies per a poder sol·licitar-ho i hui dia ja hi ha 1.704 persones inscrites (segons últimes dades facilitades per l’ajuntament). “No és una subvenció que vaja a deixar a ningú fora, totes les persones que complisquen amb els requisits tindran dret a les ajudes”, ha aclarit la vicealcaldessa. Per part seua, Sergi Campillo, ha volgut posar en valor el “bon funcionament” fins al moment de la plataforma electrònica d’inscripcions, perquè està funcionant “amb normalitat”.

Noves obres a Natzaret

El vicealcalde de València ha fet públic l’aprovació en la Junta de Govern Local la cessió d’ús temporal a favor de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana d’una parcel·la situada al carrer d’Adolfo d’Azcárraga per a l’apilament de materials i instal·lacions necessàries de línia de Metrovalencia. Això entra dins del projecte de la Generalitat Valenciana de reconstrucció amb la finalitat d’obrir la línia de metro 10 que connecte el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat.

La parcel·la ocupa aproximadament uns 3.000 metres quadrats. “Aquesta és una vella reivindicació del barri de Natzaret i evidentment la Generalitat ens ha demanat cedir una parcel·la per al desenvolupament d’aquest pla d’introducció del metre en el barri de Natzaret”, ha explicat Campillo. A més, afig: “Aquesta actuació respon a reivindicacions històriques d’un barri que ha patit ampliacions de la zona portuària i que aquest govern municipal s’ha compromés amb els veïns i veïnes perquè prompte puga arribar la línia de metro ací”. A més de la línia de metro, el regidor d’Ecologia Urbana també ha assenyalat que la ciutat esportiva del Llevant es traslladarà al barri de Natzaret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 17 =