25n
25N
25N

Les sancions augmenten a València: més de 2.000 multes per incompliment de les normes al novembre

El toc de queda ha fet que les sancions per no portar mascareta es reduïsquen de més de 4.000 a l’octubre a 1.611 al novembre

Les sancions augmenten a València: més de 2.000 multes per incompliment de les normes al novembre
18/11/2020 -

La situació actual de València ciutat respecte a la incidència de la Covid-19 “és preocupant”. I és que si el mes de juny passat, la incidència acumulada se situava en el 6,4, el mes de novembre, València té una incidència del virus de 247. “Hem patit una escalada brutal”, ha apuntat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, durant el balanç de l’estat d’alarma i el toc de queda a la ciutat.

En aquest sentit, ha detallat que si el mes de juliol, el nombre de brots que es van produir van ser 12, “en només 17 de dies del mes de novembre, només a la ciutat de València s’han registrat 145 brots de coronavirus“. “Ha quedat demostrat que els brots són un efecte multiplicador de la pandèmia”. Per aquest motiu, Cano ha fet una crida a la ciutadania perquè complisquen amb les restriccions imposades per la Conselleria de Sanitat: “només queden uns mesos d’esforç”.

I és aquest augment dels contagis també ha anat lligat a un augment de les sancions per l’incompliment de les normes. En aquest aspecte, des que va entrar en vigor el toc de queda a les 00.00 hores, s’han posat un total de 711 sancions – 197 a l’octubre i 514 en el que portem del mes de novembre –. Així mateix, la Policia Local ha interposat 144 sancions per reunions publicoprivades en les quals no s’ha complit el límit de sis persones – 7 a l’octubre i 137 al novembre –.

Respecte a les sancions per no utilitzar la mascareta, Cano ha explicat que el toc de queda ha ajudat a reduir el nombre de multes, ja que “s’han reduït els botellons i hi ha menys gent a la nit, que és quan algunes persones aprofitaven per a llevar-se la mascareta”. Així, en total, des de l’estat d’alarma al març, a la ciutat de València s’han posat 15.194 sancions.

Per mesos, el desglossament és el següent: 161 al juny; 2.498 al juliol; 2.437 a l’agost; 4.410 al setembre; 4.222 a l’octubre; i 1.611 des de principi de novembre.

Finalment, respecte a les sancions en locals, el regidor de Protecció Ciutadana ha explicat que, des de març, s’han interposat 1.051 multes, i s’ha sol·licitat la revocació de la llicència d’activitat tant al local de La Marina, on es va haver de procedir a la seua evacuació la setmana passada, com a altres dos locals en els quals també es van desallotjar a unes 150 persones. Per norma general, les sancions a locals estan relacionades amb no respectar els aforaments permesos, no mantenir la distància de seguretat o fumar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =