25n
25N
25N

Sancionada a Albal per no guardar quarantena mentre esperava el resultat de la PCR, que va ser positiva

Sancionada a Albal per no guardar quarantena mentre esperava el resultat de la PCR, que va ser positiva
24/08/2020 -

Una dona ha sigut sancionada en el municipi valencià d’Albal per no guardar la preceptiva quarantena i continuar anant a treballar mentre esperava el resultat de la prova PCR, que va resultar finalment positiva.

Així ho ha donat a conéixer l’alcalde, Ramón Marí, que ha gravat un vídeo per a traslladar la seua preocupació davant els brots que han aparegut en la població en els últims dies i demanar als veïns responsabilitat perquè “el virus no s’ha anat”.

“Vull explicar-vos un fet greu que s’ha donat al nostre poble –relata–. La setmana passada una veïna va acudir al centre de salut amb símptomes de coronavirus, li van realitzar la prova PCR i es va anar a la seua casa. Fins a l’obtenció dels resultats, els facultatius li van advertir que havia de guardar quarantena, la qual cosa va assumir signant el document de Sanitat”.

No obstant això, continua el primer edil, la dona “va fer cas omís i ha estat acudint a treballar normalment” i “el dia 21 el centre sanitari va intentar comunicar-li el resultat positiu però no estava a casa”. La Policia Local va ser advertida i es va personar en l’habitatge, on estava amb la seua filla, però no amb el seu marit, que havia eixit a comprar.

“La nostra resposta ha sigut contundent i hem sancionat a la dona, a més d’advertir a les persones que han pogut estar en contacte amb aquesta família. Aquesta actitud irresponsable que atempta contra la salut pública, contra la salut de tots, comporta una multa exemplaritzant que oscil·larà entre els 3.000 i els 600.000 euros”, ha recalcat.

Segons ha incidit Ramón Marí, a Albal estan sent “molt durs amb les persones que incompleixen les normes sanitàries”. La Policia Local està vetlant per l’ús de la màscara, s’ha tornat a prohibir l’entrada de familiars a la residència municipal de majors “amb tota la pena del món”, s’ha continuat amb la desinfecció del municipi amb maquinària pròpia i personal municipal i es dotarà a tots els col·legis de gel hidroalcohòlic i termòmetres.

“Responsabilitat, per favor. El virus no s’ha anat i, com alerten les autoritats sanitàries, la cosa no pinta bé”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

museo prehistoria
museo prehistoria