25n
25N
25N

Sancho Ortiz, Roberto Ruiz i Marta González guanyen el II Certamen ‘Cortos por la Diversidad’ de la Diputació

L’entitat Plena Inclusión Comunitat Valenciana i la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa obtenen un esment especial pel seu treball de sensibilització en els valors d’igualtat i diversitat

Sancho Ortiz, Roberto Ruiz i Marta González guanyen el II Certamen ‘Cortos por la Diversidad’ de la Diputació
14/06/2017 -

Els realitzadors Sancho Ortiz, Roberto Ruiz i Marta González han sigut els guanyadors del II Certamen ‘Cortos por la Diversidad’, que la Diputació de València ha organitzat per segon any consecutiu en el marc de les accions de celebració amb motiu de l’Orgull LGTBI, que enguany s’estenen durant tot el mes de juny, una novetat que mostra el compromís de la institució provincial per visibilitzar i conscienciar sobre les dificultats a les quals s’enfronta aquest col·lectiu.

El saló d’actes del MuVIM ha acollit el lliurament de premis, una cita en la qual també s’han projectat les peces escollides, que a partir d’ara es posaran a disposició dels municipis perquè les puguen utilitzar en els seus propis actes de celebració de l’Orgull LGTBI. “Felicitar als guanyadors, en una proposta que es consolida en aquesta segona edició i que mostra la conscienciació d’aquesta institució amb la identitat de gènere i la diversitat sexual”, ha assenyalat la diputada d’Igualtat, Isabel García.

Les obres premiades són ‘Siempre fui Álex’, de Sancho Ortiz i Roberto Ruiz; i ‘Mai’, de Marta González. La primera peça se centra en la realitat trans a través d’una història tendra i senzilla que evita caure en estereotips. Per la seua banda, el curt ‘Mai’ connecta l’arribada de dos joves a un xicotet poble de la Plana de Lleida, fet que es converteix en el tema de conversa de tres veïnes del municipi, que difereixen sobre l’origen, l’edat i l’estil de vida de les nouvingudes.

Per la seua banda, han obtingut un esment especial els treballs ‘Dobles armarios, dobles apoyos’, de l’entitat Plena Inclusión Comunitat Valenciana; i ‘Orgull de poble’, dirigida per la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa. El jurat ha valorat el gran interès de les peces pel seu treball de sensibilització i conscienciació en els diferents municipis en la defensa de la igualtat i la diversitat, com a valor d’integració social.

En aquesta segona edició s’han rebut prop d’un centenar de curtmetratges, procedents de països com França, Itàlia, Argentina, Veneçuela i Brasil. La ficció és el gènere triat per un nombre major de participants, seguit dels documentals i l’animació. Així mateix, aquesta edició ha destacat per la varietat temàtica, amb curts que han abordat des de diferents perspectives el contingut del certamen.

El Certamen Curtmetratges per la Diversitat és una iniciativa que té com a objectiu fonamental contribuir a la defensa dels valors de diversitat sexual i identitat de gènere, a través de la producció audiovisual de curts. Així mateix, pretén revitalitzar la noció de gènere per a superar la identificació de rols socialment establits, potenciant nous enfocaments sobre la pluralitat de les identitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − nou =