25n
25N
25N

Sánchez arranca aquesta setmana a València la seua ronda de visites per a presentar el Pla de Recuperació

Sánchez arranca aquesta setmana a València la seua ronda de visites per a presentar el Pla de Recuperació
03/11/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, iniciarà aquesta setmana a la Comunitat Valenciana una ronda de visites en les diferents autonomies per a detallar l’abast del ‘Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola’.

Així ho ha avançat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres la ministra d’Hisenda i portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, per a explicar que aquestes visites als diferents territoris té com a objecte “presentar i aprofundir” sobre aquest pla, sustentat en els fons transferits per la Unió Europea per a la recuperació davant la crisi del coronavirus.

Montero ha detallat que les pròximes cites s’aniran traslladant en funció de l’agenda del president i l’objectiu és visitar el conjunt del territori espanyol, de cara a “departir” no sols amb governs autonòmics sinó també als agents econòmics i socials “fonamentals” per a aconseguir els objectius.

“Necessitem el seu concurs perquè siguen eficaços d’aquesta mesura”, ha explicat per a afegir que en aqueixes trobades podran traslladar a Sánchez qualsevol consideració o dubte.

Sánchez va anunciar el passat 7 d’octubre que el ‘Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola’ mobilitzarà 72.000 milions d’euros dels fons europeus en els pròxims tres anys, període en el qual aportarà un creixement de 2,5 punts percentuals de PIB a l’any i crearà en conjunt més de 800.000 llocs de treball.

El pla busca la “modernització” d’Espanya i un creixement “inclusiu”, per al que ha detallat que dels 140.000 milions d’euros, l’11% del PIB, que rebrà Espanya entre 2021 i 2026 dels fons europeus, amb el Pla de Recuperació es mobilitzaran 72.000 milions els tres primers anys, procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (59.000 milions) i del fons ‘React-Eu’ (12.400 milions). A això se sumen els més de 79.000 milions previstos dels fons estructurals i de la Política Agrària Comuna (PAC) per a 2021-2027.

En concret, la inversió verda vinculada a la transició ecològica (37% del total) i la digital (33%) acumularan el 70% del total de la inversió, va precisar Sánchez, qui va apuntar que l’efecte multiplicador de la “modernització” del pla generarà més de 2,5 punts percentuals addicionals de creixement del PIB cada exercici en els pròxims tres anys i crearà més de 800.000 ocupacions en el període.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 4 =