25n
Orgull
Orgull

Sánchez anuncia que a l'agost arribaran a Espanya 3,4 milions de dosis de la vacuna de Pfizer

Sánchez anuncia que a l'agost arribaran a Espanya 3,4 milions de dosis de la vacuna de Pfizer
30/07/2021 -

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha avançat que traslladarà als mandataris autonòmics en la Conferència de Presidents que el mes d’agost arribaran a Espanya 3.400.000 dosis de la vacuna de Pfizer per a “avançar” en la vacunació.

Ho ha dit en una breu compareixença al costat del president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, abans de donar principi a la Conferència de Presidents en el Convent de Sant Esteban de Salamanca.

“Ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va tancar l’arribada de 3.400.000 dosis a l’agost de la vacuna de Pfizer, per la qual cosa passarem de 13 milions de vacunes administrades a 16 milions a l’agost per a anticipar aqueix objectiu que ens hem marcat que el 70 per cent estiga completament vacunada abans que acabe el mes d’agost”, ha subratllat.

Sánchez, que ha agraït a Alfonso Fernández Mañueco que proposara l’any passat reeditar la cita del passat any a San Millán de la Cogolla en territori castellà i lleonés, ha indicat com a reflexió que fa 365 anys, en aqueixa reunió a La Rioja, “no existia vacuna”, la situació era de primera desescalada, l’atur havia augmentat en 55.000 persones amb un milió d’ocupats menys i el PIB queia.

En aquella trobada va presentar el primer acord dels fons europeus a rebre en els pròxims sis anys, però llavors “era només un projecte, sense vehicle i sense plans que els instrumentalitzaren”.

“Si pensem el que va ocórrer llavors, crec que clarament hem avançat per a bé. Hui hi ha vacuna i el 56% de la població està protegida amb la pauta completa”, ha assenyalat Pedro Sánchez.

A més, en termes econòmics, el PIB està a l’alça, es recupera ocupació segons les dades de l’Enquesta de Població Activa i hi ha més afiliats a la Seguretat Social.

Per tant, “si mirem de 12 mesos a aquesta part, hem avançat. Abans hi havia recessió i ara recuperació, abans destrucció d’ocupació i ara creació d’ocupació”, ha exhibit el líder de l’Executiu nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + disset =