caixa popular

Sant Vicent Ferrer, patró de València

A València Extra, t’informem de la programació d’actes de Sant Vicent Ferrer

Sant Vicent Ferrer, patró de València
24/04/2017 -

El 24 d’abril, València està de celebració. I és que el segon dilluns de Pasqua, els carrers de la nostra ciutat es vesteixen de gala per a celebrar la festivitat de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, i canonitzat en el segle XV pel Papa Calixto III.

La Junta Central Vicentina organitza per a aquest dia diferents actes, entre els quals destaquen, a més de l’ofrena conjunta i la processó vespertina des de la Catedral de València, la representació dels Miracles de Sant Vicent Ferrer en la qual, enguany, han participat al voltant de 200 xiquets valencians, i els populars altars vicentins, que es troben tant a València com en municipis del voltant.

En aquest sentit, actualment, a part dels altars que se situen a València, també existeixen altars vicentins a Xirivella, Mislata, Riba-roja de Túria, Meliana, La Canyada, Llíria i L’Eliana, entre altres. No obstant això, l’altar més antic, que data de 1561, se situa prop de l’església del ‘Pouet’ de Sant Vicent, en la casa natal del sant.

Finalment, és important recordar que Sant Vicent Ferrer, a més de ser reconegut com la font més gran de miracles de l’Església, va ser un dels polítics, teòlegs, intel·lectuals i filòsofs més influents de la seua època.

I perquè no et perdes cap acte, a València Extra, t’informem de la programació:

10.30 h. Pontifical en l’Església Catedral.

12.15 h. Processó cívica d’ofrena de flors a Sant Vicent Ferrer des de l’Ajuntament de València fins al Pouet. A continuació, mascletà en la Plaça Tetuan.

Ordre de l’Ofrena: Fiesta de los Niños de la C/ Sant Vicent, Altar del Tossal, Altar del Mar, Altar del Carmen, Altar del Mercado de Colón, Altar del Mocadoret, Altar del Pilar, Altar de Russafa, Altar del Ángel Custodio, Altar de la Pila Bautismal, Confraria de La Canyada, Altar d’Almàssera, Altar de L’Eliana, Altar del Mercat, Reina de l’Ateneu Mercantil de València, Regina dels Jocs Florals, Fallera Major de València, Honorables Clavariesses d’anys anteriors, Honorable Clavariessa 2017 i Junta Central Vicentina.

A la vesprada, representació dels Miracles de Sant Vicent, segons la programació de cada altar.

19.00 h. Processó General partint de l’Església Catedral. Es faran les estacions en l’Església Santo Domingo, la Casa Natalícia i Sant Esteban.

Ordre de la processó: Fiesta de los Niños de la C/ Sant Vicent, Altar del Tossal, Altar del Mercat
Associació de Dames de Sant Vicent Ferrer, Altar del Carmen, Altar del Mercat de Colón, Altar del Mocadoret, Confraria de Lliria, Altar del Pilar, Altar de Russafa, Altar del Ángel Custodio, Altar de la Pila Bautismal, Confraria de La Canyada, Altar de L’Eliana, Altar del Mar, Col·legi ‘Imperial de Niños Huérfanos de Sant Vicent Ferrer’, Regina dels Jocs Florals, Honorables Clavariesses d’anys anteriors, Honorable Clavariessa 2017 i Junta Central Vicentina.

A la nit, baixada de les imatges, segons el programa de cada Associació.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats