25n
25N
25N

Salvador destaca la incorporació d'un sistema automàtic per a la reducció de sorolls al pas dels tramvies en Pont de Fusta

Salvador destaca la incorporació d'un sistema automàtic per a la reducció de sorolls al pas dels tramvies en Pont de Fusta
30/08/2017 -

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat aquest matí les obres de substitució del carril bucle de Pont de Fusta, pertanyent a la Línia 4 del tramvia (Doctor Lluch-Mes del Rosari) de Metrovalencia. Amb aquest projecte se substitueixen les vies i desviaments en aquest punt, que està en servei des de fa 23 anys i que ha acumulat un lògic desgast pel qual era necessari renovar-los.

La Consellera ha destacat que “gràcies a aquesta renovació s’ha instal·lat un sistema de control de la fricció que permeten un lubricat del carril de forma automàtica”, un sistema que s’aplica per primera vegada en la xarxa de Metrovalencia i que “permetrà disminuir els efectes del pas del tramvia en aquesta zona i reduir sorolls i vibracions”. Posteriorment FGV planteja instal·lar en altres punts de la seua xarxa tramviària.

Salvador, acompanyada pel director gerent de FGV, Juan Andrés Sanchez Jordán, i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha assenyalat que aquestes obres “formen part de les actuacions que impulsa la Generalitat per a oferir un servei de transport públic en les millors condicions”.

El pressupost d’aquesta actuació ascendeix a 344.547 euros i s’emmarca dins de la política de millora de les condicions que impulsa la Conselleria en el conjunt de la xarxa de FGV.

La consellera ha anunciat que a partir d’aquest divendres “els tramvies tornaran a circular amb normalitat en aquest punt de la xarxa, una vegada conclosa la primera fase d’aquestes obres i realitzades les proves de circulació necessàries, ja que en els mesos de setembre i octubre continuaran els treballs previstos però sense afectar el servei habitual”.

Des del passat 1 d’agost fins a aquest divendres 1 de setembre la parada de Pont de Fusta ha quedat fora de servei per a completar les actuacions previstes en el projecte de renovació. Com a alternativa FGV ha posat en funcionament un servei complementari d’autobús entre aquesta parada i Prevalgut Reig.

Una vegada es restablisca la circulació, els treballs d’adequació de l’entorn, substitució de desviaments i incorporació d’equipaments tècnics continuaran però sense afectar el pas normal dels tramvies. La parada de Pont de Fusta registra una mitjana mensual de 50.000 viatgers, per la qual cosa és una de les més concorregudes de la xarxa tramviària de Metrovalencia.

Instal·lació de modificadors de fricció per a reduir sorolls i vibracions

Tal com ha anunciat la consellera, el projecte incorpora la instal·lació de modificadors de fricció automàtics, que permeten el lubricay del carril amb l’objectiu d’aconseguir una major vida útil i disminuir el desgast per la interacció roda/carril i per tant reduir l’efecte de les vibracions i sorolls provocats pel pas del tramvia.

Aquest dispositiu tècnic permet tenir la via lubricada d’una forma eficient, ja que s’injecta la lubricació en els punts concrets on interactuen les rodes dels tramvies amb el carril, amb la freqüència i quantitat òptima per a aconseguir atenuar de forma notable la fricció i desgast que es produeix en aquest tipus de corbes de radi reduït.

Aquests sistemes tecnològics intel·ligents aconsegueixen reduir tant el desgast del carril com el del material rodant, aconseguint amb açò disminuir consums d’energia i combustible, optimitzant recursos de mà d’obra i lubrificant. Els sistemes d’injecció s’instal·laran en les entrades al bucle de cadascuna de les dues vies, amb la finalitat de tenir totes les alineacions corbes lubricades.

Fases de l’actuació en Pont de Fusta

Les obres que s’estan realitzant en la parada de Pont de Fusta consten de dues fases d’execució. En la fase inicial s’ha tallat el servei tramviari, la qual cosa ha permés retirar el paviment, substituir carrils, executar l’obra civil necessària per a la instal·lació dels modificadors de fricció i l’inici de la repavimentació de la zona afectada.

En aquesta primera actuació s’han renovat 342 metres lineals de via i està prevista tant la substitució d’un dels dos desviaments tramviaris existents, com la recàrrega elèctrica de l’altre desviament i de la travessia. Les hores totals empleades durant el mes d’agost, per a la substitució de les vies realitzades han sigut de 5.115 hores amb treball desenvolupat durant tot el mes.

La segona fase es realitzarà durant els pròxims mesos de setembre i octubre, en els quals es durà a terme la substitució de desviament, la recàrrega elèctrica d’aparells de via, el muntatge dels modificadors de fricció, la finalització de la repavimentació i les rematades de reposicions vàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + tres =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus