25n
25N
25N

Ix el "campió de campions", l'últim pacient de l'UCI del General d'Alacant després de 101 dies

Ix el "campió de campions", l'últim pacient de l'UCI del General d'Alacant després de 101 dies
01/07/2020 -

Marcos González, de 63 anys, ha sigut l’últim pacient amb Covid-19 a deixar la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital General d’Alacant, després de passar 101 dies en crítics. Amb els braços enlaire i al ritme de Rocky Balboa, el pacient, “campió de campions”, ha passat per fi a planta, segons ha celebrat amb aplaudiments la seua família i el personal sanitari que li ha acompanyat en el camí, que li ha encoratjat cridant el seu nom i “campió”, mentre ell alçava els braços en senyal de victòria.

Es tracta del pacient que més temps ha estat en l’UCI del General, després d’arribar al centre el 20 de març i passar a crítics tres dies després. “La vida ha vençut i s’ha fet pas, després de molts alts i baixos i una llarga lluita contra el virus i les seues posteriors complicacions”, assenyala el centre, que considera que aqueixa lluita de Marcos és “una història de superació que mereix ser comptada” i que la seua família ha volgut compartir “per a servir d’inspiració i insuflar energia als qui encara continuen combatent el virus”.

La seua filla, Paula, explica que el seu pare va començar a trobar-se mal el 13 de març,un dia abans de l’estat d’alarma, i va romandre una setmana a casa amb símptomes de malestar, febre i cansament. “101 després podem dir que hem vençut, després de molts alts i baixos, pas a pas avant i arrere i moltes recaigudes”, ha manifestat la filla, que subratlla que les seqüeles del pas del virus pel cos del seu pare han sigut “molt severes a nivell pulmonar, complicacions en el cor, renyó, bacterianes i també el despertar va ser molt difícil”.

Al maig van poder començar a veure-li i al juny van començar a arribar “bones notícies, a veure una millora ascendent” perquè Marcos cada vegada anava necessitant menys el respirador i el dia 24, Sant Joan, festivitat a Alacant, va començar a respirar per ell mateix; es van plantejar tancar-li la traqueotomia; que poguera començar a menjar “i vam poder sentir-li parlar després de molt de temps”, relata.

“L’ÀNIMA EN UN PUNY”

Segons Paula, “és una història de superació, de lluita, que tots hem viscut amb intensitat, angoixa i una preocupació tremenda”, en els quals durant els 50 primers dies es van passar arracades de la crida de l’hospital i esperant a veure l’evolució “amb l’ànima en un puny”. “Va ser una meravella veure la gran qualitat humana de tot el personal sanitari que ha tractat amb papà i que hi ha als hospitals”, afirma Paula, que expressa un “agraïment infinit a totes les persones que han fet això possible, que han lluitat i han cregut en papa des del primer dia i no han tirat la tovallola”.

“En aquesta rebuda a la nova vida del meu papà, volem tindre com a lema ‘campió de campions, mai rendir-se’. És per a ell i per a tots els sanitaris”, explica, per a assenyalar que han triat la cançó de Rocky Balboa perquè és una “història de superació i agarrar-se a la vida”.

Al seu judici, “al final aqueix sentiment i força és el que li ha anat mantenint al papà”, al qual ara li queda un camí llarg per a recuperar-se però per al qual creu que “ha sigut un vertader miracle de Déu, que ens ha concedit una segona oportunitat i un aprenentatge enorme a tots”. “Volem que la història puga servir d’inspiració i esperança com ens han servit altres històries; viurem i gaudir de la vida, perquè la vida en si és un miracle”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

ccccinema
CCCC
activem alfafar