25n
25N
25N

S'alça la suspensió temporal de l'execució del PAI "Benimamet B"

S'alça la suspensió temporal de l'execució del PAI "Benimamet B"
19/06/2020 -

La Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana ha donat compte «de l’avanç» de diversos programes urbanístics de la ciutat, dins dels quals destaca l’aixecament de la suspensió temporal del Pla d’Actuació Integral (PAI) previst per a la unitat d’execució “Benimamet B”. En aquesta reunió també s’ha acordat sotmetre a informació pública el Programa d’Actuacio Aïllada (PAA) del carrer Ripalda a l’altura dels números 17 i 19, i el PAI de la unitat d’execució B del barri del Mercat, tal com ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Segons ha destacat, «amb l’aixecament de la suspensió temporal, el PAI Benimàmet B es reactiva i ho fa amb una sèrie de modificacions que ha presentat el seu agent urbanitzador, en aquest cas Ecocasa del Mediterrani S.L». Aquestes modificacions que seran tramitades i aprovades per l’Ajuntament «fan referència, entre altres, a evitar l’enderrocament de l’edifici existent en el número 2 del Carrer Bétera, que està habitat i en ús, així com als ajustos en les alienacions de la poma d’edificació entre el carrer Rector Cobos i una zona verda de nova creació». Així mateix, es proposa una modificació perquè totes les parcel·les edificables disposen d’accés rodat i de la resta de requisits per a aconseguir condició de solar.

Cal recordar, que el venciment de la suspensió temporal de l’execució del PAI de la unitat d’execució “Benimamet B” es va produir el 16 de març del 2020, després d’haver transcorregut el termini legal de quatre anys de suspensió que va justificar la seua concessió. No obstant això, a conseqüència de la crisi de la Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma, els terminis van quedar suspesos fins al dia 1 de juny. En aquesta data es va reprendre el còmput de terminis i «hui es procedeix a aprovar l’aixecament de la suspensió en la primera sessió que celebra el ple com a òrgan competent després de la citada data», ha indicat Sandra Gómez.

D’altra banda, Sandra Gómez ha informat que la comissió d’Urbanisme ha donat compte de l’inici de l’exposició pública de dues reparcel·lacions. «D’una banda la reparcel·lació voluntària de la unitat d’execució B del barri del Mercat, la qual se sotmetrà a informació pública pel termini de 30 dies mitjançant un anunci en el DOGV», ha apuntat Gómez. Aquesta unitat inclou els solars de la cantonada dels carrers Corretgeria i Tapinería, que té una edificabilitat de 560 metres quadrats.

També se sotmetrà a informació pública el Projecte de Reparcel·lació Econòmica Modificat presentat per AUMSA, per a l’execució del Programa d’Actuació Aïllada en l’edificació de les parcel·les 17 i 19 del carrer Ripalda. «Este programa permetrà a AUMSA la construcció de 9 habitatges de lloguer assequible en el centre històric amb una inversió de més d’un milió d’euros», ha conclòs la vicealcaldessa Sandra Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =