25n
25N
25N

Teatre de carrer, circ a ritme de rock i brindis amb orxata per a obrir la 25 temporada de Sala L'Horta

EP

Teatre de carrer, circ a ritme de rock i brindis amb orxata per a obrir la 25 temporada de Sala L'Horta
02/10/2019 -

Teatre de carrer, circ a ritme de rock i brindis amb orxata són algunes de les propostes programades en la festa d’inauguració de la 25 temporada de la Sala L’Horta, que estarà oberta al públic i se celebrarà el pròxim 6 d’octubre.

Posar en marxa la tramoia “requereix bastant esforç i més si es fa al llarg de 25 temporades, però també fa molta il·lusió i és una alegria que l’equip de la Sala L’Horta i la seua companyia impulsora, L’Horta Teatre, vol compartir amb una festa oberta al públic”, expliquen els organitzadors en un comunicat.

La celebració comença amb teatre de carrer per als veïns i curiosos que vulguen acostar-se entorn de les instal·lacions de la sala, en el barri de Castellar-Oliveral. A les 17.30 hores hi haurà una passada gratuïta de la formació valenciana Decopivolta, que aposta per l’humor, amb una posada en escena pròxima al clown i tocs d’improvisació. Dues estrafolàries presentadores són les protagonistes de Mestres de cerimònies, una accidentada gala que ha de ser retransmesa per televisió amb ajuda dels espectadors.

A les 19.00 hores, ja a l’interior de la sala i amb entrada, la festa continua amb Memphis Rock&Cirk, una proposta de la Finestra Nou Circ plena de ritme. La formació valenciana recrea sobre l’escenari un mític bar dels anys 50, punt de trobada per a sis personatges que troben en la música en directe, el ball, els malabars, les acrobàcies i l’humor una forma d’unir-se.

La celebració es completa amb un berenar popular a les huit de la vesprada. Com no podia ser d’una altra manera per la seua ubicació, envoltada dels camps que envolten la ciutat, la Sala L’Horta ofereix un brindis amb orxata a tota la família dels espectadors i veïns que, des de fa 25 anys, gaudeixen de la cultura gràcies a les propostes d’aquest espai.

“Tirar la vista arrere impressiona perquè la nostra idea era fer un local d’assaig. Veníem de treballar els espectacles en un cinema abandonat, també havíem passat per uns baixos… pensarem quedar-nos uns terrenys i alçar un espai per a assajar, però acabarem fent un centre teatral de tres plantes!”, recorda el director de la Sala L’Horta, Alfred Picó.

“MOMENTS COMPLICATS”

“Era un moment d’efervescència cultural, es van reobrir El Talía i Micalet, el Moma començava el seu atelier, es va posar en marxa Carmen Teatre i La Estrella… Hi havia una aposta clara de l’administració per a impulsar la iniciativa privada i es donava suport a les companyies que volien obrir un teatre. Estàvem complint una funció pública perquè descentralitzàvem l’oferta cultural, portant-la fora del centre de la ciutat”, comenta Picó, qui admet que en aquestes 25 temporades hi ha hagut “moments complicats”.

“Per exemple, quan va desaparéixer el Circuit Teatral, va ser un colp molt fort perquè ens permetia portar funcions per a adults amb regularitat a Castellar-Oliveral. I, amb l’última crisi econòmica, pensarem que acabaríem donant-li les claus al banc perquè feren un Mercadona. Però ací estem un quart de segle després d’alçar el teló i amb ganes de donar batalla almenys 25 anys més”, bromeja el director d’un centre que combina l’experiència d’alguns membres de l’equip amb components més joves en l’àrea de producció i personal de sala”, relata.

Per al futur, a la Sala L’Horta li agradaria un major compromís de les institucions, de l’Ajuntament de València i la Conselleria de Cultura, amb els teatres privats, que estan dinamitzant l’escena i la cartellera. També poder millorar unes infraestructures per les quals passa moltíssima gent perquè una de les claus de la seua supervivència és haver-se convertit, juntament amb l’Escalante, en tot un referent per als centres educatius.

MÉS DE 300.000 ESPECTADORS EN LA CAMPANYA ESCOLAR

Al llarg de dues dècades, prop de 1.300 centres docents i 300.000 espectadors han participat en la campanya escolar de la Sala L’Horta. Una programació per la qual ja han passat 150 espectacles amb 15.000 funcions.

Són les dades d’una activitat de la qual gaudeixen cada any entre 12.000 i 18.000 escolars en el teatre de Castellar-Oliveral. I que enguany s’estendrà de novembre a maig, amb onze espectacles amb funcions entre setmana, a vegades, també arriben a la programació familiar dels caps de setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =