25n
25N
25N

El saló d'actes de l'IVAM s'anomenarà Carmen Alborch per a "perpetuar el seu llegat de cultura i reflexió"

El saló d'actes de l'IVAM s'anomenarà Carmen Alborch per a "perpetuar el seu llegat de cultura i reflexió"
19/12/2018 -

Qui fóra ministra de Cultura i directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) Carmen Alborch tindrà per sempre un record en el museu, ja que des d’aquest dimecres el Saló d’Actes de la institució cultural portarà el seu nom.

El Consell Rector del museu ha aprovat hui batejar així l’auditori de l’IVAM com a “reconeixement al llegat que ha deixat en el museu i també en la cultura valenciana i espanyola”.

“És difícil trobar altra persona que encarne millor el compromís amb l’art i la cultura i amb la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat”, han destacat els membres del Consell Rector de l’IVAM, òrgan de decisió integrat per quinze membres, huit homes i set dones, representants d’institucions i experts en art.

“L’auditori –destaquen des de l’IVAM– és el lloc de pensament, reflexió i paraula, precisament els instruments que Carmen Alborch, difunta a l’edat de 70 anys el passat 24 d’octubre, va utilitzar com a docent, primer, i després en la seua llarga trajectòria com a gestora cultural. L’escriptora i ministra socialista va ser directora de l’IVAM entre 1988 i 1993, etapa en la qual va posicionar al museu en l’àmbit nacional i internacional com a centre d’art modern i contemporani de referència, i que va convertir la defensa de les dones en un dels fonaments de l’institut valencià”.

La proposta, realitzada pel director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, i aprovada pel Consell Rector, reivindica el compromís d’Alborch amb el seu temps i també la seua tenacitat en la batalla contra el que ella considerava injust, arribant a sol·licitar en el seu últim discurs públic que el feminisme fóra proclamat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A partir de hui, el museu “perpetuarà la memòria d’una dona imprescindible per a l’art i la cultura”.

José Miguel G. Cortés ha assenyalat que aquest gest “vé a reconéixer la tasca fonamental de Carmen Alborch en els inicis de l’IVAM, que va arrancar amb força posicionant-se com a referent nacional i internacional”.

La seua tasca com a impulsora de la cultura es va estendre posteriorment en la seua faceta com a política al capdavant del Ministeri de Cultura. Amb aquest reconeixement, “ningú que passe per l’IVAM oblidarà el seu nom i tindrà un motiu més per a recordar la seua empremta, com a dona, professora, política, escrits i gestora cultural”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna