25n
25N
25N

Sagunt a Escena celebra la 34a edició del 19 de juliol al 3 de setembre

’Vestida de nit’ de Silvia Pérez Cruz és una de les actuacions més fortes d’aquest estiu

Sagunt a Escena celebra la 34a edició del 19 de juliol al 3 de setembre
12/06/2017 -

La XXXVI edició del Festival Sagunt a Escena se celebrarà, enguany, entre el 19 de juliol i el 3 de setembre. Un certamen que posarà a la ciutat en el punt de mira de molts veïns durant tota la temporada d’estiu, fent-los vibrar a través de les seues actuacions.

Sagunt comença la temporada amb una nova edició d’arts escèniques i una gran varietat d’espectacles a l’aire lliure, a més compta amb una programació carregada d’esdeveniments i actuacions de grans artistes amb els quals podràs gaudir aquest estiu a València.

El teatre, la música, la dansa, la performance i les accions de carrer es concentraran al llarg de tota la temporada estival per a oferir al públic valencià la millor mostra de teatre a Sagunt. La nova edició girarà entorn del lema “Herois i antiherois” on podrem ser partícips dels conflictes entre bons i dolents i on apareixeran els muntatges de ‘Las Troyanas’, de Carmen Portaceli i en ‘Calígula’, dirigit per Mario Gas.

Així mateix, encara que el programa definitiu no està tancat encara, des de la direcció artística del Festival confirmen que una de les actuacions més fortes serà el concert ‘Vestida de nit’, de Silvia Pérez Cruz. Per un altre vessant i entre els espectacles de dansa, l’esdeveniment presentarà a la companyia d’origen xinés Tao Danse Theatre, una de les dues úniques actuacions que tindrà a Espanya enguany. A més, entre els convidats estarà present Israel Galván amb el seu espectacle ‘Festa’ fent referència al ball flamenc en l’actualitat.

Enguany, el festival també comptarà amb Off-Romà, una part fonamental del certamen que inclourà, com l’any passat, diferents espais urbans que permetran acollir una vintena d’espectacles de música, teatre i dansa.

És un gran encert seguir apostant per festivals culturals, ja que promou la integració social i la transmissió d’aquests valors. La seua evolució al llarg dels anys ha demostrat que la cultura i els festivals culturals formen un estil de vida que ajuda econòmicament i socialment a la localitat on se celebra. És a dir, són font de riquesa, però no solament econòmica sinó social, ja que l’atracció del turisme cultural està lligat al consum d’oci i restauració de la ciutat. Açò significa que la cultura ajuda a projectar avantatges en els diferents mercats amb els quals convivim, per tant, promou l’impacte social i econòmic.

Molts són els factors que influeixen en el públic cultural, és a dir, durant molts anys les audiències amb un nivell alt educatiu i econòmic i amb una alta posició laboral han sigut els més interessats en la cultura, però per sort, açò ha anat canviat al llarg dels anys i la transmissió dels valors culturals a través d’aquests productes s’han anat expandint i emmotlant a totes les classes socials tenint, així un bon acolliment. Durant tot l’any pots acudir a diferents festivals de música per tot el país. De la mateixa forma, podràs acudir als cafés a veure un monòleg o passejar pel centre de la ciutat veient diversos grups de gent ballant.

Sempre està ben asseure’t en les terrasses d’estiu i poder presenciar una obra de teatre acompanyada d’una bona música o acudir al teatre a l’aire lliure sense per a veure un concert o una actuació d’humor. D’aquesta manera, els festivals culturals tant de música com a teatre o dansa s’han vist afectats de manera positiva i avui dia podem gaudir de molts d’ells tant a la Comunitat Valenciana com en la resta de la península.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 5 =

Informacion coronavirus