caixa popular

Ruta per la València més arquitectònica

Descobreix on contemplar el llegat de la civilització romana i àrab

Ruta per la València més arquitectònica
10/06/2017 -

La nostra ciutat està plena d’història. I són molts els llegats arquitectònics que s’amaguen pels carrers de València, que són un senyal d’identitat i formen part del patrimoni històric i cultural de la ciutat, però també un reflex de les civilitzacions que han passat per València.

Així, en el cor de la ciutat, al voltant de la Plaça de la Verge i la Catedral de València, és on es troben els senyals de la València romana. En aquesta plaça que, en el seu moment, va ser el fòrum romà i el lloc en el qual es van alçar els edificis més importants de la ciutat, es troba, en el sòl, el primer emblema de la ciutat.

Una altra de les parades imprescindibles, si vols descobrir la València antiga, sens dubte, és la Plaça de l’Almoina. Amb més de 2.100 anys, aquest lloc amaga el jaciment arqueològic més gran de la nostra ciutat. Hui dia, es pot contemplar les restes de les antigues termes. Però a més, si vols conéixer més, no pots deixar de visitar el Museu Arqueològic l’Almoina, considerat com un dels millors d’Europa.

Dirigint-nos, aquesta vegada, a la Plaça de l’Arquebisbe, 1, podràs descobrir la Cripta de la presó de Sant Vicent Màrtir, que custodia una capella funerària de l’època visigoda. Una visita quasi obligatòria per a conéixer una mica més els elements arquitectònics de València.

Finalment, no hem d’oblidar que els àrabs també van deixar un important llegat en la nostra ciutat. Prova d’això és que, encara, es conserven restes de la muralla àrab del Rei Abd Al-Aziz. Per a admirar-la, tan sols has d’acostar-te fins al barri del Carme, i dirigir-te cap al carrer Salines, un dels punts claus per a poder veure aquesta muralla. Així mateix, també pots acostar-te fins a la Torre de l’Àngel, situada en el carrer de l’Àngel i Beneyto Coll, que, en l’actualitat, s’ha convertit en un habitatge. Racons únics a València que mostren tota la riquesa patrimonial de la nostra ciutat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris