25n
Orgull
Orgull

Una ruta mostrarà els "punts conflictius" del PEC del Cabanyal i els "problemes" que suposarà

Una ruta mostrarà els "punts conflictius" del PEC del Cabanyal i els "problemes" que suposarà
06/04/2019 -

Col·lectius i veïns crítics amb el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) de València han organitzat per a aquest dissabte un recorregut que passarà per “els punts conflictius que representen els aspectes més rebutjats del nou pla urbanístic, on es faran explicacions dels problemes que causaria la seua aplicació tal com està actualment redactada”.

La ‘Ruta del PEC’ parteix del Mercat del Cabanyal a les 11.00 hores després d’una presentació de l’activitat i farà sis parades “en els punts on estan aflorant o afloraran els conflictes més aguts provocats per les polítiques urbanístiques i el mercat immobiliari”. En cadascuna d’elles, es farà “una breu exposició per part dels veïns afectats”, segons ha informat l’associació Cabanyal-Horta en un comunicat.

La primera parada serà en la plaça Llorenç la Flor, “en plena zona zero”, on es denunciarà “la nul·la presència d’inversió contemplada en el PEC per a rehabilitar i protegir la zona i recuperar habitatge buit en el barri”. Després, el recorregut es dirigirà a l’edifici del carrer Vicente Brull adquirit pel fons d’inversió Grup Vèrtex, “els veïns del qual tenen una ordre de desnonament”, per a denunciar “l’assetjament immobiliari”.

A continuació, la comitiva es desplaçarà fins al tercer punt situat en la zona dels ‘blocs-platja’, on es criticarà “l’elitització comercial que es preveu en el PEC per a la zona i l’impacte negatiu de la construcció de l’hotel de 15 plantes”.

La quarta parada tindrà lloc enfront de l’edifici històric de la Llotja de Pescadors i al costat de les cases de Pavimar, on es parlarà de “els processos de turistificació en curs en el barri que el PEC aguditzarà especialment amb els elevadíssims índexs d’habitatges turístics que contempla en tot el barri i especialment en aquesta zona” i s’exigirà “una reducció a tres de les altures contemplades per a les noves construccions de la façana marítima”.

Seguidament, les dues últimes parades es faran en els horts comunitaris agroecològics de Cabanyal-Horta davant del bloc de Portuaris, on es reivindicarà “el reconeixement i continuïtat d’aquest projecte modèlic” i es defensarà “la rehabilitació d’immobles enfront de l’immens volum de la nova construcció per a crear habitatge social”.

“BAIXA QUALITAT” DE LES ZONES VERDES

D’altra banda, durant aquesta jornada els veïns crítics amb el PEC també pretenen denunciar “la baixa qualitat i falta de coherència de les zones verdes dissenyades en el pla”, i presentaran el projecte ‘Via Verda’ per a connectar de nord a sud la façana marítima del barri.
Totes les crítiques estan recollides en les al·legacions al pla urbanístic que van ser exposades dimarts passat en el Ateneu Marítim de Cabanyal i que fins al 15 d’abril se signen en la taula informativa enfront del Mercat del Cabanyal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =