25n
25N
25N

Rosa Pérez Garijo presenta un programa per a acostar als joves l'interès per la memòria histórica

El documental ‘Fills del Silenci’, subvencionat per la Diputació, es projectarà amb finalitats didàctiques en els instituts, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació

Rosa Pérez Garijo presenta un programa per a acostar als joves l'interès per la memòria histórica
22/03/2017 -

La diputada d’InclusióSocial, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat el projecte ‘Memòria a l’escola’ en el SalóGregori Mayans del MuVIM enfront d’unes 200 persones. En l’acte han intervingut David Coronado, president de l’AssociacióStanbrook, i Rosa Brines, directora de ‘Fills del silenci’, un documental produït per la Diputacióque s’ha presentat públicament durant la jornada.

Abans de l’inici de la projecció, Pérez Garijo ha explicatles nombroses activitats que ha engegat l’equip de govern “en matèria de veritat, justícia i reparació”. Per la seua banda, Coronat ha narrat la gènesi del documental, i Rosa Brines ha posat de manifest els reptes als quals es va enfrontar amb la seua realització, tenint en compte que va dirigit a joves i adolescents. La directora de ‘Fills del silenci’ va remarcar la dificultat de condensar en 40 minuts aquest complex moment històric i presentar-ho a un públic que, en la majoria dels casos, “s’enfronta a ell per primera vegada”.

 

‘La memòria a l’escola’

‘Fills del silenci’ arreplega testimoniatges de víctimes de la repressiói entrevistes a professors universitaris, com el Catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid, Angel Viñas. El documental, que analitza l’impacte de la repressió franquista sobre la població valenciana en diversos àmbits, es projectaràamb finalitats didàctiques en els centres de secundària valencians. El seu visionat en els centres de secundària en 2017 s’emmarca dins del programa ‘La memòria a l’escola’, en col·laboracióamb la Conselleria d’Educació. La guia didàctica que acompanyarà ‘Fills del silenci’ es presentarà a finals d’abril en el marc d’unes jornades de formació per al professorat, en un acte en el qual participarà la Diputada de Memòria Històrica.

Aixímateix, la Delegació ha engegat un projecte propi d’entrevistes i filmació de llocs vinculats amb la memòria històrica de la província de València i ha organitzat el projecte expositiu ‘No tindreu pau després de la guerra’ amb la Universitat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =