25n
25N
25N

Rodríguez a Quart: “La inversió en el Parc Esportiu demostra que no ens equivoquem en confiar en els municipis

28/03/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat per l’alcaldessa de Quart, Carmen Martínez, el diputat de Projectes Europeus i regidor de l’Ajuntament, Bartolomé Nofuentes, i la diputada d’Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García, ha visitat el nou Parc Recreatiu-Esportiu del municipi, una instal·lació inaugurada el passat 11 de març a la qual la Corporació provincial ha destinat una subvenció de 784.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles.

En paraules de Jorge Rodríguez, “aquest tipus d’actuacions que milloren la qualitat de vida de les persones i ofereixen als ciutadans la possibilitat de practicar esport o gaudir de l’oci en família demostren que no ens equivoquem en confiar en els municipis”. “Els alcaldes i alcaldesses són els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns i els que estan decidint en què invertir les ajudes de la Diputació”, ha afegit Rodríguez.

El president ha destacat la responsabilitat que l’Ajuntament de Quart ha evidenciat a través de les actuacions empreses amb els diferents plans provincials. Actuacions que s’han centrat en matèria d’esports i zones recreatives, cas del parc visitat pel president de la Diputació o el canvi de jocs infantils en el parc de Sant Onofre, on també s’ha condicionat un espai verd i s’han instal·lat dues pistes esportives; però també en altres obres urbanes i serveis socials, com la reducció dels sots i la senyalització en diversos carrers del municipi i l’adquisició de mobiliari per a la residència de majors.

Durant la visita, l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha mostrat els detalls d’aquesta nova instal·lació, subvencionada amb ajudes de la institució provincial, una construcció situada entre l’avinguda del Mediterrani i Roll de les Eres, amb la qual s’aconsegueix la vintena d’instal·lacions esportives municipals en la localitat.

La inversió en el Parc Recreatiu-Esportiu, que Carmen Martínez ha posat en valor amb la intenció que Quart “siga un referent a nivell esportiu en tota la comarca”, és la més quantiosa, amb prop de 800.000 euros, encara que les ajudes de la Diputació a Quart aconsegueixen la xifra d’1.800.000 euros en el primer any i mig de legislatura.

A més dels 895.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles, que Quart de Poblet ha destinat pràcticament íntegrament al Parc Esportiu de Roll de les Eres, el municipi de l’Horta Sud ha rebut 208.000 euros del Pla d’Obres i Serveis (PPOS), 140.000 euros per al mobiliari de la residència de majors, 75.000 euros del Pla de Camins i Vials, 45.000 euros del Pla d’Ocupació i 25.000 euros per a eliminar barreres arquitectòniques en un camí ciclopeatonal.

Totes aquestes inversions es completen amb el Fons de Cooperació Municipal, mitjançant el qual Quart de Poblet rebrà 423.000 euros, a parts iguals entre la Generalitat i la Diputació. “Amb aquest Fons quadrem el cercle del finançament local i permetem als ajuntaments destinar aquests diners a inversió o a despesa corrent”, ha explicat Jorge Rodríguez, que ha destacat l’engegada d’un projecte anunciat fa molts anys i que “aquest Consell i aquest govern de la Diputació han fet realitat”.

Un espai referent

L’espai esportiu visitat per Rodríguez engloba una àrea destinada a la pràctica de l’atletisme, amb una pista d’última generació de 200 metres de corda i quatre carrers, a més de zones de salt de longitud, triple salt, recta de velocitat, llançament de pes i salt d’altura; una àmplia zona de prada i arbrat, un parc de jocs infantils i un altre dotat amb jocs saludables.

Les prestacions del recinte s’ampliaran en una segona fase, que s’iniciarà en els pròxims mesos, amb la construcció d’un parc d’esports urbans, que comptarà amb una part adaptada per a la pràctica de la bicicleta acrobàtica i el skateboard, així com dues pistes de petanca. L’alcaldessa, Carmen Martínez, ha agraït l’ajuda de la Diputació per a completar aquestes instal·lacions i ha assenyalat que “el més important és que ens permet tenir un complex esportiu i d’oci referent en la zona que van a poder gaudir tots els ciutadans”.

Una de les característiques més destacades del projecte és que ha sigut consensuat amb diferents col·lectius ciutadans. L’obertura d’aquesta instal·lació dóna resposta a una demanda del Club d’Atletisme, així com a la proposta del Consell Municipal de la Infància sobre l’engegada d’un parc infantil i esports urbans en aquesta zona, que s’ha consensuat també amb els skaters del municipi. La construcció se sumarà a la xarxa d’instal·lacions esportives municipals, englobades sota la marca Ciutat Esportiva del Consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

museo prehistoria