caixa popular

“Aquesta oportunitat no passa tots els dies”, el roadshow de Fundació ONCE arriba a Torrent per a acostar als joves amb discapacitat a l'ocupació

El programa de la Fundació ONCE arriba a Torrent del 23 al 24 de juliol.

“Aquesta oportunitat no passa tots els dies”, el roadshow de Fundació ONCE arriba a Torrent per a acostar als joves amb discapacitat a l'ocupació

La Fundació ONCE ha començat aquesta iniciativa, baix el lema “No et rendisques mai”, per a facilitar la inserció laboral de la població amb discapacitat. El roadshow es compondrà de 4 unitats mòbils que viatjaran a 78 localitats espanyoles per a atraure a 5.000 joves desempleats d’entre 16 i 29 anys que posseïsquen un certificat de discapacitat almenys el 33% i s’encarregarà d’oferir-los recursos que milloren la seua ocupabilitat.

L’operatiu es compon de 4 unitats de formació itinerants, les quals ofereixen un espai grupal per a la realització de tallers i entrevistes. Els participants podran accedir a quatre activitats. El taller “L’actitud que m’impulsa” estarà orientada a treballar la perspectiva emocional, mental i corporal mitjançant xarrades i activitats teatrals. El taller “Talents únics i diversos” té la intenció d’ajudar als participants a reconéixer els seus talents personals i professionals. El taller “El poder d’una visió” està orientat a ajudar als candidats a entendre a on volen arribar professionalment i a ajudar-los a crear una ruta professional a 5 anys. Finalment, el taller “Comença l’aventura” té la intenció d’ajudar als participants a redactar el seu CV de manera que desperte l’interés de les empreses.

En Espanya n’hi ha 1.840.700 persones amb discapacitat entre 16 i 24 anys, segons dades de l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball (ODISMET). A més, la taxa de desocupació de persones amb discapacitat en l’actualitat és del 28,6%, és a dir, un 9,1% més que la de la població sense discapacitat. Fent focus al col·lectiu jove, compost per gent entre 16 i 24 anys, a Espanya es registren 89.400 persones amb discapacitat, el qual representa el 4,9% de la població activa i la taxa d’atur de la qual es va situar al 60,6% en el 2016, 32 punts per damunt de la població sense discapacitat (28,6%).

No obstant això, “el gran obstacle amb el qual es troben les persones amb discapacitat a l’hora de trobar treball és el mateix desconeixement de les seues capacitats”, segons declara Virginia Calcedo, directora general d’Inserta Empleo, entitat que, des de gener de 2016 compta amb un total de 61.127 persones amb discapacitat inscrites al seu Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i Programa Operatiu d’Ocupabilitat Juvenil (POOJ), i que ha aconseguit que més de 19.980 persones amb discapacitat s’incorporen al món laboral.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 1 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris