25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura presenta 'Ricard III', de Shakespeare, al Teatre Principal

Les representacions seran del 2 al 5 de març

L'Institut Valencià de Cultura presenta 'Ricard III', de Shakespeare, al Teatre Principal
02/03/2017 -

El teatre Principal de València acollirà l’obra de Shakespeare ‘Ricard III’, del 2 al 5 de març. Dirigida per Eduardo Vasco i adaptada per Yolanda Pallín, l’obra està protagonitzada per Arturo Querejeta, al capdavant d’un repartiment d’onze actors i actrius.

‘Ricard III’ és una de les quatre obres que Shakespeare va dedicar a la història d’Anglaterra; en aquesta descriu l’ascensió dels Tudor i el declivi de la casa de York. S’estima que l’obra pertany al període inicial del dramaturg i ha sigut des de llavors representada per intèrprets de totes les nacionalitats i portada al cine en diverses ocasions.

Durant la presentació de l’obra, el seu director, Eduardo Vasco, ha destacat que l’elecció de Ricard III “ens permet narrar una història sobre el poder i l’ambició cega, sobre la nostra confiança i la falta d’escrúpols, sobre els fins i els mitjans…, perquè no està tan lluny de nosaltres. La realitat que ens envolta conté elements suficients perquè associem la història a les nostres estructures de poder i traguem conclusions”.

Per la seua banda, Yolanda Pallín, col·laboradora habitual de la companyia i autora de la versió que es representarà al Principal, ha destacat que la diferència fonamental “entre Ricardo i tota la seua tribu és que amb ell tenim el privilegi d’una comunicació constant a través de les seues contínues informacions i comentaris; i comprovem que és molt llest. I poques coses hi ha més fascinants que l’espectacle de la intel·ligència fent-se acte. Ja hi haurà temps de pensar, però ara no; no durant la representació. La màquina està perfectament greixada i no permet un altre pensament que el vendaval de Ricardo”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 16 =