25n
25N
25N

Ribó i Vilar presenten els "millors pressupostos de la història de València"

El Cap i Casal podria ser la primera gran ciutat a aprovar els seus pressupostos, una mostra, per a Compromís i PSPV, que “el Rialto funciona”

Ribó i Vilar presenten els "millors pressupostos de la història de València"
29/10/2019 -

“Com diu una dita castellana; ‘Hechos son amores, no buenas razones’. Això vol dir una cosa claríssima; el Govern del Rialto funciona“. Així ha iniciat Joan Ribó, l’alcalde de València, a presentar els Pressupostos Municipals 2020. La primera gran ciutat a presentar-los i, com ha apuntat ell, segurament la primera a aprovar-los. Una prova de la bona faena conjunta del PSPV i Compromís, assegura, per a portar avant el que consideren “el millor pressupost de la història” per al Cap i Casal.

Segons les dades proporcionades per l’Alcalde, acompanyat del regidor d’hisenda, Ramón Vilar, el primer punt clau d’aquests nous comptes és, precisament, la seua quantia: “Es tracta del pressupost més alt de la història de l’Ajuntament, amb 898,4 milions d’euros, quasi 900″, ressaltava Ribó. Com apunta, s’aferma així la tendència a l’alça que va començar en 2016 encara que, des de 2018, és més acusada. Si de 2016 a 2017 el pressupost es va incrementar en 33 milions, els següents en 25, 38 i 49 milions.

Els plens de l’Ajuntament, relatius a novembre i desembre, s’avançaran per a aprofitar la promptitud d’aquests pressupostos, i iniciar 2019 amb els comptes clars. Estaran aprovats definitivament, segons assenyala Ribó, al voltant del “dia de la Loteria”. És una mostra que el Govern local és “capaç de programar” i funcionar amb soltesa.

Es tracta d’uns pressupostos, asseguren, “focalitzats en els serveis a la ciutadania” amb importants increments en diferents partides. En Jardineria Sostenible s’augmentarà els diners en un 15,4%; en neteja, un 6,3% amb un “pla de xoc” associat; en clavegueram, molt sonat pel problema de les tovalloletes, un 25,9% fins a aconseguir els 19,1 milions d’euros.

Preparats per a una “possible” desacceleració

“Vull dir una cosa, amb tota la precaució. Actuem amb previsió. Sabem que en aquests moments les perspectives econòmiques de futur, tenen alguns interrogants. Per tant nosaltres, estem preparats una possible, però no desitjada, desacceleració econòmica”, ha asseverat Ribó. Asseguren que els pressupostos, pese a l’increment d’ingressos i amortització del deute, són “molt prudents” i apunten a “la baixa”. “El problema no és si després hi ha més diners, s’afig. El problema és si després mancada. Per això solem tindre superàvit”, ha indicat Vilar.

La “salut” dels comptes de l’Ajuntament es deu, en gran part, a la “reducció constant del deute durant el passat mandat, i que continuarà en 2020”. En arribar al govern en 2015, després de més de dues dècades de govern popular, es van trobar un deute de 721 milions d’euros. Enguany es tancarà amb 375 milions, menys de la meitat. A més, assenyalen que tenen tot prou “clar” per a poder donar una previsió fiable per a 2020: tancaran amb un deute de 328 milions. Un nivell “segur” que permetria afrontar, el seu fos necessari, nous deutes per a suportar la “possible desacceleració”.

Impostos

Respecte a la pujada d’impostos, tots dos edils han assenyalat, sostinguts amb dades oficials, que l'”enorme pressió fiscal” que argumenta l’oposició no és una realitat. València és l’última, entre les cinc majors ciutats d’Espanya, quant a ‘pressió fiscal’; per davant estan Madrid, Barcelona, Saragossa i Sevilla. “Hi ha qui diu que ens menjarem als xiquets amb els impostos”, ha ironitzat Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 13 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19