25n
25N
25N

Ribó creu que PGE "no són tan positius" per a València i reclama més diners per a transport metropolità i cultura

Ribó creu que PGE "no són tan positius" per a València i reclama més diners per a transport metropolità i cultura
14/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, considera que els Pressupostos Generals de l’Estat per a la ciutat de València “no són tan positius” i ha reclamat una major inversió en el contracte programa del transport metropolità i en cultura, una partida en la qual “no hi ha cap canvi significatiu respecte del Govern del PP”.

“Una anàlisi preliminar dels Pressupostos, a més de dir-nos la part positiva que les inversions territorializadas arriben aproximadament al percentatge que demanava l’Estatut d’Autonomia, hem de dir que per a València, les coses no són tan positives”, ha assenyalat Ribó.

Així, el primer edil ha considerat que és “negatiu” que la inversió en el contracte programa del transport metropolità valencià siga de 10 milions d’euros, mentre que Madrid rebrà 126,8 milions; Canàries, 47,5, i a Barcelona, el pressupost augmenta de 109 a 149 milions.

“És positiu pel tema de Rodalies, però he de dir que les inversions culturals són molt baixes, i les inversions en museus en aquest nivell són molt comparables a les quals tenia l’anterior govern del PP”, ha manifestat.

El projecte de PGE també contempla una inversió de 2,7 milions per al túnel pasante i el canal d’accés a València, enfront del milió d’euros contemplat en els comptes de 2018, i preveu altres 2 milions per a 2020, 60,5 milions per a 2021 i 72,1 per a 2022, del total de 2.164 milions en què es calcula el cost total del projecte.

Referent a les inversions previstes per al conjunt del territori valencià, el primer edil ha destacat que “per primera vegada en molts anys” el percentatge d’inversions territorializadas dels pressupostos es “acosta molt” al percentatge d’habitants a la Comunitat. “Crec que un 9,8 per cent és un percentatge molt elevat”, ha sostingut.

Durant la seua intervenció aquest dilluns en un acte en el barri de Natzaret, Ribó ha desgranat les peticions de la ciutat, com la “imprescindible” subvenció al transport públic; el soterrament de les vies de Serradora que són “fonamentals per a acabar l’articulació del final del riu”, on tenen el “compromís” per part del Ministeri de Foment; el Corredor Mediterrani; el nus de València; i “aspectes culturals”, com a ajudes a museus, al Palau de la Música o el Palau dels Arts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa