25n
25N
25N

Ribó sol·licitarà una nova DIA de l'ampliació del port

Ribó sol·licitarà una nova DIA de l'ampliació del port
21/04/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, sol·licitarà formalment en el pròxim Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) la realització d’una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte d’ampliació nord del Port de València.

Així ho ha anunciat el primer edil en la reunió que ha mantingut aquesta vesprada en l’Hemicicle de l’Ajuntament amb una vintena d’entitats veïnals i ecologistes.

La decisió de l’alcalde es produeix després que Ports de l’Estat determinara a principis d’abril que la DIA concedida en 2007 continua vigent i que l’APV és l’encarregada de determinar la necessitat d’una nova avaluació. La Comissió Ciutat-Port va criticar aquest anunci i va avançar la seua disposició a acudir als tribunals.

Podem València va acordar sumar-se a la via judicial i Compromís per València també va anunciar que recorrerà davant els tribunals la “decisió unilateral” de la “insostenible” ampliació sense un nou informe ambiental, mentre que Esquerra Unida València Ciutat va decidir personar-se en la causa que la Comissió Ciutat-Port presentarà davant els tribunals.

Ribó ha assenyalat que, com a alcalde de la ciutat, té l’obligació de “defensar els interessos de la ciutat” i que, com a membre del Consell d’Administració, coneix “si no de primera mà, bastant directament, tota la problemàtica d’aquest projecte, que ha anat canviant al llarg del temps” i “inicialment contemplava el dragatge de l’entrada d’aquesta nova terminal fins a -22,5 metres”, “amb un informe d’un antic director de Ports que deia que anava a afectar d’una manera molt agressiva a totes les platges del sud, es va retirar igual que es va retirar l’ampliació”.

Per tant, ha insistit, “estem davant un projecte modificat”. Així mateix, Ribó ha recordat que aquesta modificació del projecte ha suposat “una manca de materials sòlids per a fer tot el recobriment” i que “això té un problema mediambiental”.

Així, l’alcalde ha explicat que demanarà que es faça una nova DIA “com la llei mana” perquè el projecte implica “una sèrie de riscos” com l’afecció a les platges del sud, “d’on vindrà 1.300.000 m³ per a recobrir la famosa ampliació” i, “per damunt de tot”, el “problema més important” que és les conseqüències per a la mobilitat de l’arribada de “diversos milions més de contenidors” al port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 10 =