25n
25N
25N

Ribó sobre el problema de l'Albufera: " només se salvarà definitivament quan hi haja una aportació de la conca del Xúquer"

Ribó sobre el problema de l'Albufera: " només se salvarà definitivament quan hi haja una aportació de la conca del Xúquer"
18/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha constatat aquest dijous que el problema de l’Albufera és “important” perquè “està en joc la seua salinització” i sobre aquest tema ha subratllat que només “se salvarà definitivament quan hi haja una aportació de la conca del Xúquer”.

No obstant això, ha recalcat que fins que s’aprove aquest cabal ecològic, la Junta de Desguàs ha de garantir uns nivells mínims d’aigua perquè “s’han de conjugar els interessos dels agricultors amb els del llac”.

Ribó, després del ple extraordinari d’ordenació de l’Ajuntament, s’ha referit així a l’obertura per part de la Fiscalia Provincial de València de diligències d’investigació penal i preproccessals contenciós administratives, després d’haver tingut coneixement de l'”alarmant” descens dels nivells d’aigua del llac de l’Albufera, causat de la Junta de Desguàs.

Sobre aquest tema, ha recalcat que, com han reiterat a la Junta de Desguassos de l’Albufera, “s’han de complir les normes i no es poden baixar els nivells”. No obstant això, ha subratllat que el llac necessita d’aportacions, encara que a vegades s’oblida, de la conca del Xúquer i fins ara no està avançant”.

“És imprescindible una aportació perquè l’Albufera sense el Xúquer difícilment pot viure i per això és necessari una aportació d’un cabal ecològic que mai s’ha concretat i que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) té l’obligació de fer-ho”, ha reclamat.

De fet, ha apuntat que si aquest cabal es resol no hi haurà aquests problemes. No obstant això, ha insistit que fins que s’aprove aquest cabal “es necessita tindre uns nivells mínims perquè si el llac se salinitzara, perdria l’Albufera però també la gent que treballa l’arròs”.

En qualsevol cas, ha apuntat que es poden prendre mesures urgents, entre elles la de respectar el nivell d’aigua mínim. En aqueix sentit, ha assenyalat que entén als agricultors, perquè “no es tracta de dir que ells tenen la culpa”, però “sí que es tracta de conjugar l’interés dels agricultors amb els del llac perquè els interessos de l’Albufera són també dels agricultors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 13 =