25n
25N
25N

Ribó sobre el pacte amb Errejón: "Permet mantindre els trets de Compromís i fructificar una opció d'esquerres"

Ribó sobre el pacte amb Errejón: "Permet mantindre els trets de Compromís i fructificar una opció d'esquerres"
24/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat aquest dimarts que la proposta acordada aquest dilluns per l’Executiva de Compromís “per unanimitat” permet “mantindre els trets” propis de la formació, però també possibilita “fructificar una opció d’esquerres”.

Ribó, a preguntes dels periodistes després de la reunió que ha mantingut amb el cardenal arquebisbe Antoni Cañizares, ha assenyalat que estan “molt contents d’aquest acord” de l’Executiva, a la qual va assistir, i que ara ha de ratificar les bases.

Sobre aquest tema, ha aclarit que els haguera agradat que fóra un acord “molt ampli” amb totes les formacions d’esquerres, però “nosaltres treballem amb les condicions reals i a més amb un temps molt limitat”. Així, ha recordat que “en aquesta gran polèmica” per a conformar Govern, Compromís “sempre hem estat treballant perquè hi haja Govern, perquè es facen passos”.

Per això, ha insistit que estan “molt contents” perquè Compromís vol “treballar des de l’eficàcia, des de la voluntat de fer a Madrid el mateix que hem fet en aquesta casa, el mateix que s’ha fet en la Generalitat”. Per tant, ha subratllat, és “una opció que per a nosaltres és molt creativa”.

Així, ha recalcat que Compromís és “l’esquerra transformadora, que pensa en verd però alhora volem ser d’una esquerra capaç d’arribar a acords per a fer avançar aquesta societat”. “Aqueix és el nostre objectiu i l’opció acordat ahir és la millor de les possibles per a avançar en aquesta direcció”, ha defensat.

Preguntat per l’acolliment que tindrà entre l’electorat, ha replicat que és “una opció nova” i “la gent primer les ha de conéixer, no sempre és una qüestió automàtica, i després les ha de valorar”.

Amb tot, ha destacat que aquesta opció “on s’ha desenvolupat ha tingut moltes possibilitats i evidentment, crec que Compromís necessita teixir aliances en altres territoris de l’Estat espanyol” davant unes eleccions estatals.

En aquesta línia, ha insistit que aquesta aliança és “possibilita mantindre els trets característics” de Compromís, “la seua autonomia a nivell de la nostra comunitat i alhora treballar en uns acords que puguen fer fructificar una opció d’esquerra, transformadora, amb voluntat, d’arribar a acords”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 19 =