25n
25N
25N

Ribó sobre les Falles 2021: "Volem fer tot el que siga possible respectant les normes sanitàries"

Ribó sobre les Falles 2021: "Volem fer tot el que siga possible respectant les normes sanitàries"
06/10/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dimarts sobre la celebració de les Falles de 2021 i la possibilitat que no es puguen dur a terme per la Covid-19 i si no hi ha vacuna enfront de la pandèmia, que l’Ajuntament d’aquesta ciutat aspira a “fer tot allò que siga possible respectant estrictament les normes sanitàries”. “Entre no fer Falles i fer les Falles com sempre, hi ha moltes opcions. Les estudiarem i s’estan estudiant”, ha exposat.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar el nou edifici d’habitatges supervisats per a persones sense llar de Casa Caridad, després que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, indicara que celebrar Falles, Fogueres i altres festes populars en la Comunitat Valenciana serà “impossible” en cas que no estiga llesta la vacuna enfront del coronavirus.

“Nosaltres sempre hem dit que, en principi, volíem Falles però sabem que no seran unes Falles com les que coneixem habitualment”, ha assenyalat el primer edil, que ha apuntat que s’està treballant en eixa direcció. “Estem treballant en aqueix mecanisme, concretament el regidor de Festes –i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana–, juntament amb el món faller”, ha dit.

Així, el responsable municipal ha assegurat que, “independentment que hi haja vacuna o no hi haja vacuna”, el consistori pretén “fer tot allò que siga possible respectant estrictament les normes sanitàries”. “En això hem sigut molt rígids i continuarem sent molt rígids”, ha agregat respecte a les indicacions del Ministeri i de la Conselleria de Sanitat.

Joan Ribó ha insistit que si es pot “fer algun tipus de manifestació de festa, la farem”. “La que puguem. Entre no fer Falles i fer les Falles com sempre hi ha moltes opcions. Les estudiarem i s’estan estudiant”, ha subratllat.

Per part seua, l’edil de Cultura Festiva i president de la JCF ha considerat, preguntat per les paraules de Barceló sobre que serà “impossible” celebrar festes com les Falles en cas que no estiga llesta la vacuna enfront del coronavirus– que, “a cinc mesos vista” d’aquestes festes, “uns certs comentaris” que “es fan amb la millor voluntat, suposen un terratrémol en el món faller” i “baixes indiscriminades” de fallers i falleres.

Així, Carlos Galiana, que aquest dimarts ha presidit la sessió extraordinària del Consell Rector de la JCF, ha agregat que el que s’ha d'”intentar és que no succeïsca” això.

“IL·LUSIONAR Al MÓN FALLER”

“Entenc que ella fa el seu treball, com no pot ser d’una altra manera”, ha asseverat respecte a la consellera de Sanitat, al mateix temps que ha apuntat que, “evidentment, ha de cuidar i vetlar per la salut de tots els valencians”. Així mateix, ha declarat que ell fa també el seu treball, que “és il·lusionar al món faller” i “intentar planificar les millors Falles possibles dins de les possibilitats”.

Galiana, que ha afirmat que ell compleix “la normativa que marca la Conselleria de Sanitat”, s’ha referit també al document facilitat a les falles, “exclusiu per a seus festeres, on es diu el que es pot fer i el que no es pot fer”. L’edil ha agraït la difusió d’eixe text “fet per la Conselleria de Sanitat” i ha indicat que és “un document bastant clar que fins ara no existia”.

Després d’això, ha manifestat que “incongruències podem traure per tots costats” però ha descartat “qüestionar en absolut les mesures que està prenent la Conselleria de Sanitat”. “No qüestionaré si puc anar en un avió però després no puc estar en un casal”, ha exposat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

bombers