25n
25N
25N

Ribó assenyala el disseny com a eina fonamental per a superar l'impacte de la pandèmia i construir la nova València

Ribó: «València es constitueix esta setmana com a epicentre del disseny en tot l’Estat». Esta tarde se celebra l’acte formal de suport del Ministeri de Ciència i Innovació a la Capital Mundial del Disseny 2022

Ribó assenyala el disseny com a eina fonamental per a superar l'impacte de la pandèmia i construir la nova València
02/07/2020 -

València continua la seua marxa cap a la Capitalitat Mundial del Disseny 2022. La ciutat acollirà esta vesprada l’acte de suport del Ministeri de Ciència i Innovació a la celebració i, demà divendres serà seu de la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2019, que presidiran els Reis d’Espanya en el Museu dels Ciències. L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat l’«oportunitat de valdre’ns del disseny per a configurar un nou model socioeconòmic, que ens projecte com un país més competitiu i avançat, però sobretot com un país solvent davant els reptes d’un futur cada vegada més desafiador».

Este matí, l’alcalde, acompanyat del regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha rebut a l’Ajuntament a la secretària general del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo, en representació del suport explícit del Ministeri a la Capitalitat. Tal com ha subratllat l’alcalde durant la trobada, «València es constitueix esta setmana com a epicentre del disseny en tot l’Estat. Volem treballar des del primer moment de l’eixida de la pandèmia en esta direcció, que és fonamental per a la construcció de la nova València».

L’alcalde ha explicat la importància de la innovació i la necessitat d’impulsar i incrementar la connexió dels sistemes d’innovació de la ciutat i del Ministeri de Ciència i Innovació, i ha assenyalat les línies de treball conjuntes que es perfilen de cara al futur. Entre elles, l’impuls local del disseny urbà, mitjançant un Pla de Millora de la qualitat visual, funcional i paisatgística de la ciutat; la posada en marxa d’un Observatori del Disseny a la ciutat; o la implementació de la formació en disseny tant en agents públics com privats. De fet, Ribó ha subratllat que precisament la innovació «és un dels aspectes que tots els grans partits de la ciutat hem assenyalat i acordat en la Comissió de Reconstrucció com a element per a superar la crisi de la pandèmia de coronavirus i com a element de recuperació de la ciutat».

Per part seua, la secretària general del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo, s’ha referit a «les possibilitats enormes que té esta ciutat com a urbs centrada en la innovació, i especialment amb este nou projecte ambiciós i molt interessant que s’ha iniciat: cal mirar lluny i cal mirar fort i ser ambiciosos», ha afirmat. Riesgo ha assenyalat que la Capitalitat Mundial de València «conjuminarà a tot el potent ecosistema d’innovació i disseny que la ciutat té, i que pot ser la clau del progrés futur i del benestar».

Durant la reunió, el regidor Carlos Galiana ha explicat a la representant del Ministeri el projecte Missions València 2030, acabat d’aprovar pel Ple de l’Ajuntament, «que col·loca a la ciutat al capdavant de la innovació en tot l’àmbit de l’Estat», tal com ha explicat el regidor. Després de la trobada a l’Ajuntament, Galiana i Riesgo han visitat el Centre d’Innovació Las Naves.

«VALÈNCIA NO PARA»

A les 19.00 hores de hui dijous, el Cobert 2 de la Marina acollirà l’acte formal, en el qual l’alcalde defensarà la necessitat d’impulsar una transformació en tots els àmbits, basada en «el nostre caràcter mediterrani que ens proporciona una manera de mirar i enfrontar-nos al canvi». «València no per a –ha subratllat l’alcalde- som la primera ciutat a organitzar una convocatòria d’esta magnitud després de la crisi de la COVID-19, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associaciò València Capital Mundial del Disseny, la qual cosa contribueix a recuperar el dinamisme de la ciutat i a superar l’impacte de la pandèmia».

L’alcalde ha explicat també que el programa de continguts de la Capitalitat «passa per entendre esta manera de mirar des del Mediterrani, acudint als valors que al llarg de la nostra història hem anat consolidant i que tenen com a primera i última meta el benestar de les persones. Tenim una mirada social, compromesa en qüestions tan concretes com la inclusió, la igualtat de gènere, la justícia social, la sostenibilitat o la importància de l’educació».

A l’acte formal de suport del Ministeri també assistiran els onze professionals i empreses que han sigut guardonats amb els Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny valencians des que s’iniciaren estos reconeixements en 1987. Tots ells rebran demà divendres, de mans dels Reis d’Espanya els Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2019, en un acte que començarà a les 19.00 hores en el Museu dels Ciències, també amb la participació del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque. Es distingirà a professionals i entitats que han fet de la innovació element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia professional i creixement empresarial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =