caixa popular

Ribó reivindica la recuperació de l'àrea metropolitana

Ribó reivindica la recuperació de l'àrea metropolitana
30/05/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha argumentat ja aquest matí que l’acord entre les administracions és clau per a oferir un millor servici a la ciutadania, i d’aquesta manera ha reivindicat la recuperació de l’àrea metropolitana al voltant de la ciutat de València. “Aquesta entitat ens facilitaria la gestió dels recursos, per exemple en matèria de mobilitat, i ens permetria accedir a ajudes estatals, com la subvenció del contracte programa del transport. A més podríem rebre finançament europeu per a potenciar, entre altres programes, els destinats a promoure les energies renovables”.

Joan Ribó parlarà de la seua aposta “per la gestió metropolitana” en la conferència “L’àrea metropolitana de València i la seua integració” que impartirà aquesta vesprada en l’Ateneu Mercantil, i que aquest matí ha avançat, davant les preguntes dels periodistes després del desdejuni “Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània”, en la qual ha presentat al conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.

Ribó ha parlat de la importància de l’àrea metropolitana, “que existia des dels anys 80 i que el govern del PP va dissoldre perquè no tenia la majoria partidista”. Ha defensat la necessitat de crear una Llei de Capitalitat, i d’incrementar l’autonomia dels municipis així com la millora del finançament per part de l’Estat. També ha realitzat un balanç dels “fites” dels dos primers anys del Govern de la Nau, i del nou rumb de l’Ajuntament de València tot i que està sota el jou del Pla d’Ajust fins a l’any 2022″.

Pel que fa al tema de la conferència, Ribó ha recordat que València a més de la capital de la Comunitat Valenciana és el nucli d’una àrea metropolitana d’1,6 milions d’habitants , moltes de les quals es desplacen per a treballar, comprar o per motius d’oci a altres municipis i viceversa, quasi cada dia de la setmana, “per la qual cosa resulta imprescindible la gestió metropolitana per a administrar eficaçment els recursos dels ciutadans i ciutadanes”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats