25n
Orgull
Orgull

Ribó reivindica una entitat metropolitana de València amb representació directa de la ciutadania

Ribó reivindica una entitat metropolitana de València amb representació directa de la ciutadania
01/02/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat juntament amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, al fòrum ‘Gestió de l’àrea metropolitana a les grans ciutats’, organitzat per la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, on ha reivindicat una àrea metropolitana que siga “una entitat transversal amb representació directa de la ciutadania i ens ajude als diferents municipis a oferir servicis millors i més eficients als nostres veïns i veïnes”. Ribó ha reclamat també la inclusió d’un contracte programa per a València als Pressupostos Generals de l’Estat i que l’Ajuntament de València isca del pla d’ajust imposat pel govern central, que prohibeix participar en nous organismes, fundacions i empreses.

Ribó s’ha referit a les entitats metropolitanes ja existents a l’Estat, com les de Madrid o Barcelona, però també a les dotze que funcionen en Alemanya o les 349 àrees urbanes que hi ha a França. “Les àrees metropolitanes consolidades a l’Estat o als nostres països veïns, tot i les seues diferents organitzacions territorials, tenen un denominador comú: competències ben definides, personalitat jurídica pròpia, representació directa dels municipis i la seua condició de receptores de fons europeus”.

Ribó ha recordat que València, una ciutat amb 800.000 habitants, és també “el nucli d’una àrea metropolitana on resideixen 1,6 milions d’habitants, molts dels quals cada dia es traslladen per treballar, comprar o per motius d’oci de la ciutat a uns altres municipis i al contrari”. L’alcalde ha ressaltat que quan va arribar a l’Alcaldia només existien dues entitats metropolitanes: EMSHI, per a l’aigua en alta, i EMTRE, per a la gestió de residus, “però sincerament crec que no ens hem de conformar amb això”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + quatre =