25n
25N
25N

Ribó qualifica de 'més del mateix' el nou executiu nomenat per Mariano Rajoy

Ribó qualifica de 'més del mateix' el nou executiu nomenat per Mariano Rajoy
05/11/2016 -

L’alcalde de València ha criticat el continuisme del nou executiu nomenat per Mariano Rajoy i ha dit no haver tingut cap sorpresa en conéixer la seua composició ni tampoc la continuïtat dels ministres Montoro i Guindos o l’absència de representants del Partit Popular valencià. L’alcalde ha recalcat que no hi haurà resignació davant del nou govern d’Espanya, sinó reivindicació per a acabar amb l’infrafinançament i el dèficit d’infraestructures que patix la nostra ciutat.

“Encara que la Comunitat Valenciana està molt lluny d’on ell va nàixer, la distància màxima a la península Ibèrica, els valencians també existim i volem ser igual que tots. No aspirem a ser més que ningú, però tampoc ens resignem ni tolerem seguir en les condicions d’infrafinançament i deficiència d’infraestructures en què estem”, ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, en la seua valoració del nou govern d’Espanya nomenat per Mariano Rajoy.

Ha valorat negativament els nous nomenaments. “La nostra comunitat ha estat oblidada, sobretot en el tema d’inversions i finançament, i quan veiem que nomena un ministre que esta vegada no és de Galícia però és de Santander, seguim pensant que la distància és molt llunyana i temem que tot seguirà igual que ara, però nosaltres continuarem reivindicant no ser més que ningú, però ser igual que tots, i continuarem reclamant amb molta força les inversions ferroviàries i en infraestructures que necessitem”.

Ribó s’ha referit al continuisme en un executiu que, en la seua opinió, provoca molt poques sorpreses. “És un gabinet que el senyor Rajoy tindrà les seues raons per a haver-lo muntat, però em fa la sensació que és més del mateix, sobretot en els grans temes econòmics. No m’he emportat tampoc cap sorpresa en els assumptes d’energia, un assumpte sobre el qual a València estem molt preocupats per tot el que afecta el canvi climàtic o les noves energies renovables, i ens agradaria veure algun canvi que temem que no es produirà. Tampoc ens hem emportat cap sorpresa ni amb el senyor Montoro, que a València percebem com el rei de les retallades, ni amb el senyor Guindos”.

Respecte a l’absència de ministres valencians, Joan Ribó ha evocat les paraules pronunciades ahir per Isabel Bonig. “La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana deia que el senyor Rajoy escolliria els millors i més preparats, i crec que amb això estava dient que els del Partit Popular valencià ni són els millors ni són els més preparats, o que potser a escala estatal temen en el partit l’aparició d’algun nou cas de corrupció. Fa eixa sensació”.

Ribó ha dit també que “com sempre, el govern nomenat per Rajoy té poc que vore amb la Comunitat Valenciana. El Ministeri de Foment segueix estant molt lluny. Madrid, 3 túnels passants per a ferrocarrils; Barcelona, 2; i València 0, un exemple molt gràfic que expressa amb moltíssima claredat la situació en què ens trobem, la nostra marginació sistemàtica en inversions i amb un finançament que és el pitjor de tot l’Estat Español. Les inversions del Ministeri de Foment, però també les del Ministeri de Cultura, estan molt per sota de les quals ens corresponen per població. És una situació intolerable i que posa manifest que la nostra satisfacció amb este govern és molt baixa”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =