25n
25N
25N

Ribó presenta els pressupostos al Consell Social de la ciutat

Ribó presenta els pressupostos al Consell Social de la ciutat
11/11/2019 -

El Consell Social de la Ciutat, òrgan col·legiat de caràcter consultiu que conformen organitzacions veïnals, socials i econòmiques de València, s’ha reunit aquesta vesprada per conéixer els criteris generals del pressupost de l’Ajuntament de València per a l’any 2020, que s’aprovarà, de manera inicial, pròxim dijous. L’alcalde Joan Ribó, que ha presidit aquesta sessió, ha sigut l’encarregat d’informar dels diners amb què contarà durant el pròxim exercici el govern municipal, quasi 900 milions d’euros (898.387.467), «per desenvolupar polítiques de servici a la ciutadania».

«Es tracta del pressupost més alt de la història de l’Ajuntament de València, amb 49,1 milions més que en l’exercici actual, que es distribuiran en servicis i inversions», ha destacat l’alcalde, en afirmar que «a València cada vegada es destina menys diners al deute i més a la ciutadania», i que el grau d’execució de les inversions «és molt més alt ara que amb l’anterior govern: només cal comparar els 35 milions executats en 2013, amb els 79 milions de 2018».

Durant aquesta sessió, que s’ha celebrat a l’Hemicicle municipal, l’alcalde ha explicat la reducció del deute, «que ha baixat dels 750 milions d’euros de juny de 2015 als 328 milions previstos pel final de 2020, amb una gestió que, a més ens fa estalviar 12,5 milions d’euros en despeses financeres».

Davant el Consell Social de la Ciutat, l’alcalde també ha ressaltat algunes de les novetats del principal document econòmic del pròxim any així com la nova partida destinada a la neteja i recollida i gestió de residus urbans, que ascendeix fins als 74,9 milions d’euros.

Joan Ribó també ha subratllat que els comptes municipals «aposten per la dinamització dels sectors econòmics, el comerç, la innovació i l’ocupació en la ciutat, i la rehabilitació urbana dels barris de València». S’ha referit a «l’increment de l’equitat, de la millora de la gestió i del reforçament de la inspecció dels impostos municipals» que, segons ha concretat, «ha suposat un increment de 18 milions d’euros als ingressos».

A aquest respecte, ha aclarit aspectes relatius a «l’adequació d’alguns tributs, com ara la taxa de clavegueram per al finançament de les inversions necessàries, que ens facilitarà fins a 24 milions d’euros destinats íntegrament a la millora i manteniment del clavegueram de la ciutat en 2020, una partida que l’any 2019 era de 12 milions d’euros».

L’alcalde de València ha informat de l’augment del 7,4% del pressupost municipal destinat a contractar nou personal (policies, bombers, tècnics, arquitectes..) «per a reforçar els servicis municipals i oferir un servici cada vegada millor a la ciutadania», dels 6,1 milions d’euros destinats als diferents plans d’ocupació en els que participa el consistori. També ha donat compte de l’augment de les partides pressupostàries destinades a les despeses corrents de béns i servicis respecte a l’exercici 2019.

«Este augment es registrarà, per exemple, en la partida de benestar social (34,1 milions d’euros per a 2020), en la del manteniment dels jardins dels barris (29, milions d’euros), i en la de l’adequació de les voreres, calçades, ponts i túnels, és a dir els vials de la ciutat (5,5 milions d’euros)», ha concretat en ressaltar que la partida que, en números absoluts, més creix, és la destinada a neteja (4,5 milions més per a 2020) fins a situar-se en els 74,9 milions d’euros.

Entre les noves inversions, ha ressaltat els 17,2 milions d’euros que es destinaran al Cicle Integral de l’Aigua, els 6 milions que es reserven per la intervenció en la plaça de la Reina, o la partida que permetrà preparar la Capitalitat Mundial del Disseny. El Pressuposto de l’any 2020 també contempla una partida de 67,8 milions d’euros per a l’Empresa Municipal de Transports (EMT), i 11,6 milions d’euros per a Fundació Esportiva Municipal.

El pressupost s’aprovarà definitivament al Ple de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

ccccinema
ccccinema
activem alfafar