25n
25N
25N

Ribó: 'Eixir del Pla d'Ajust suposaria alliberar a l'Ajuntament d'unes cotilles que no té sentit que tinguem'

Ribó demanarà al nou Govern que València isca del Pla d’Ajust

Ribó: 'Eixir del Pla d'Ajust suposaria alliberar a l'Ajuntament d'unes cotilles que no té sentit que tinguem'
05/06/2018 -

Amb aquesta, ja seran tres vegades les que l’Alcalde de València, Joan Ribó, demanarà al Govern d’Espanya que retire a València del Pla d’Ajust al qual està sotmesa, des de 2012, com a conseqüència del Pla de Pagament a Proveïdors. El primer intent va ser quan el Govern era provisional; la segona vegada, al març de l’any passat, Ribó va traslladar aquesta petició a la Secretària General de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d’Hisenda, Belén Navarro, la resposta de la qual va ser que era necessari esperar als Pressupostos Generals de l’Estat. Finalment, aquest tercer intent haurà de realitzar-se quan el nou Govern d’Espanya acabe de formar-se.

En aquest sentit, Ribó ha explicat que ‘nosaltres ja li vam demanar a l’exministre, Cristóbal Montoro que ens traguera d’eixe Pla d’Ajust perquè estàvem complint rigorosament amb l’establit, i ens va respondre: ‘Estic en un Govern, en aquests moments, provisional’. Li anàvem a tornar a demanar que tractara, de nou, aquest tema. Així que li’l demanarem al nou Govern en el moment en el qual estiga constituït, entre altres coses, perquè és un tema que no costa diners, però sí que allibera a l’Ajuntament d’unes cotilles que no té sentit que tinguem en aquests moments perquè, senzillament, estem complint amb totes les normes’.

I, Quins són eixes normes? Complir amb el pagament a proveïdors en menys de set dies, tenir superàvit i pagar el famós deute històric. Així, l’Alcalde de València ha destacat que ‘València està complint rigorosament tant en el pagament del deute i el període mitjà de pagament a proveïdors, com en l’estabilitat pressupostària’. Unes mesures que la capital del cap i casal ja està complint i que, per tant, es té l’esperança que amb el canvi de Govern, València puga, finalment, eixir d’aquest Pla d’Ajust.

I és que per a la ciutat és de vital importància, ja que, formar part d’aquest pla, li impedeix accedir a organismes o fundacions amb les quals es podrien abordar assumptes de gran importància per a València com la mobilitat autonòmica, o altres projectes de gran envergadura. Així mateix, Ribó també ha fet referència a altres preocupacions del Govern de la Nau en aquesta nova etapa, com les ajudes per al transport metropolità, les inversions pendents en matèria cultural i d’infraestructures, com el soterrament de les vies al seu pas per la ciutat, o el futur de la Marina, així com la condonació del deute contret per l’America’s Cup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 7 =

CCCC
torrent