25n
25N
25N

Ribó demana al Ministeri d'Hisenda que "s'afanye" a condonar el deute de La Marina

Ribó demana al Ministeri d'Hisenda que "s'afanye" a condonar el deute de La Marina
16/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimarts al Ministeri d’Hisenda que “s’afanye” a condonar “definitivament” el deute del Consorci València 2007, l’organisme conformat per les administracions central, autonòmica i local encarregat de gestionar La Marina d’aquesta ciutat.

Ribó ha considerat que eixe deute és una “espasa de Dàmocles” que aquesta entitat té damunt “des de fa molts anys per unes obres que van ser molt elevades” –les que es van dur a terme per a acollir l’America’s Cup–, que s’han “continuat patint” i que han “hipotecat el futur de la Marina”.

No obstant això, el primer edil ha valorat que l’actual Govern central haja acordat l’assumpció d’eixe deute i incorporat els fons necessaris en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Joan Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb representants d’associacions de comerciants ambulants dels mercats extraordinaris de València, preguntat per eixe pagament.

“Nosaltres ens alegrem molt de veure que aquest deute es condonava al consorci. Pensem que és una cosa que fa molts anys que s’havia d’haver fet i que mai va fer el PP”, ha exposat, al mateix temps que ha destacat que en els PGE ja “es planteja la condonació”. “Ho celebrem”, ha afirmat.

Després d’això, el responsable municipal ha comentat que “qualsevol que conega l’administració sap que hi ha un termini entre que apareix en el pressupost i s’executa” aquest i ha demanat al Ministeri d’Hisenda que eixe període “s’esgote ràpidament” perquè “es condone definitivament aquest deute”.

“Li demanem al Ministeri d’Hisenda que s’afanye perquè pensem que és molt important que La Marina es deslliure d’aquesta espasa de Dàmocles que porta des de fa molts anys per unes obres que van ser molt elevades, que hem continuat patint” i que han “hipotecat el futur de la Marina”, ha asseverat.

L’alcalde ha assegurat que aquest és “un lloc entranyable, un lloc amb molt de futur en el qual s’està fent molta innovació i en el qual els esports nàutics estan funcionant molt bé”, així com “un lloc perquè la gent gaudisca”. A continuació, ha plantejat que “és important” que “deixe de tindre eixos deutes que la hipotecaven i la impossibilitaven per a anar avant”.

“CONDICIÓ”

“Volem urbanitzar la zona, volem fer coses, però no podíem fer-les a conseqüència d’aquest deute. Ja està en els pressupostos, que s’execute ràpidament”, ha insistit Joan Ribó.

Així mateix, ha comentat que “hi ha una part que ha de pagar l’Ajuntament” però ha precisat que es farà càrrec de la part que li correspon “després que es condone el deute fonamental, que és el deute de l’ICO –Institut de Crèdit Oficial–“. “Eixa és la condició que vam posar i la que mantenim, igual que la Generalitat”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quinze =