Ribó anuncia noves "línies express" amb universitats i crida a "omplir les urnes de somriures"

El candidat de Compromís ha destacat l’avançat en EMT per la seua formació però assenyala que “encara hi ha per millorar” i demandar a Generalitat i Estat

Ribó anuncia noves "línies express" amb universitats i crida a "omplir les urnes de somriures"
24/05/2019 -

Dins d’un autobús el candidat de Compromís a l’alcaldia, i encara alcalde, Joan Ribó, ha anunciat una de les seues últimes promeses de campanya. Amb un gran cartell d'”EMT Jove” amb una foto d’un Ribó molt més jove, ha avançat la seua intenció de fer grans “ampliacions” i “reestructuracions” en l’EMT: des de la creació de “línies express” que facen trajectes directes a augmentar la inversió en el bus nocturn.

El candidat ha repassat els deures fets, amb especial incidència en el “forat de 17 milions d’euros” que es van trobar en arribar: “Ara l’EMT té superàvit. Això ens ha permés que el banc europeu d’inversions ens finance amb 39 milions d’euros, que ens permetrà comprar busos durant els pròxims anys”. Ha afegit que, mentre que en l’anterior legislatura popular de Rita Barberà es van comprar dos busos, en aquesta s’han comprat 176.

Ribó ha incidit també en el personal: durant aquesta legislatura la plantilla ha augmentat en 400 persones, “la majoria conductors”, enfront d'”amenaces d’acomiadaments, privatització i de tancament de Montoro” durant l’anterior legislatura.

Després de ressaltar aqueixos “deures” ha assenyalat, no obstant això, que “encara hi ha per millorar”, com la inclusió de nous busos per a “rejovenir” la flota i afegir elements de sostenibilitat, com a “autobusos híbrids”.

Entre les mesures més destacades per Compromís, està “augmentar l’abonament infantil d’11 a 14 anys”, perquè “els més joves de la ciutat” ho facen amb el bus de manera “normal”, i augmentar el abonament EMT Jove dels 25 a 30 anys: “L’edat de la gent augmenta, el temps per a començar a treballar també… Hi ha una sèrie d’elements que ens aconsella pujar l’edat”.

Deures de la Generalitat i l’Estat

És en les línies on el candidat troba les millors propostes. Assegura que han estudiat, “mitjançant programes de Big Data”, les entrades i eixides dels busos. Així, han pogut comprovar que en algunes línies “la gent puja en un lloc i baixa en un o dues”: “Per tant volem fer ‘Línies Express’, de manera que hi hagen autobusos normals, però també alguns que comencen en un lloc i acaben en un o molt pocs. Es disminuirà el temps de circulació”.

Les primeres línies amb propostes concretes d’aquesta nova ‘Express’ són la 63 entre València i el Campus de Burjassot, la 93 entre Plaça Espanya i el Campus de Tarongers, la 99 entre Serradora i Palmaret -Alboraia-, i unes altres en determinats llocs d’interés com la Nova Fe, el 9 d’Octubre, o el 92 entre el centre de la ciutat i Marítim.

Ribó ha reclamat la concreció d’un “Contracte Programa” perquè, encara que “han començat solos” amb les millores, és alguna cosa que resulta “imprescindible” per a millorar i dignificar l’EMT a més d’altres transports públics. Assenyala dos elements importants per a la pròxima legislatura: “Millorar l’EMT i demanar a la Generalitat i l’Estat que complisquen els seus deures”.

A sol dos dies de les Eleccions Municipals, el candidat de Compromís ha animat a participar: “Encara que les enquestes són favorables a Compromís i La Nau, necessitem que la gent vote, que no s’encante. Necessitem que ompligueu les urnes de somriures“.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 6 =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria