25n
25N
25N

Ribó creu "normal" i una jornada d'"organització" el primer dia laborable a València després de l'alarma

Ribó creu "normal" i una jornada d'"organització" el primer dia laborable a València després de l'alarma
17/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat de “normal” i de jornada d'”organització” la d’ahir dilluns, el primer dia laborable a la ciutat després de l’estat d’alarma decretat pel Govern en tota Espanya a conseqüència de la crisi del coronavirus. “Ho qualificaria d’un dia d’organització de la nova situació”, ha assenyalat el primer edil, que ha confiat que aquesta “dure el menys possible”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment del Covid-19 celebrada aquest dimarts a l’Ajuntament, preguntat pel transcurs a València del primer dia laborable després d’entrar en vigor l’estat d’alarma pel coronavirus i per incidències registrades en la capital valenciana.

El responsable municipal ha ressaltat, així mateix, “la responsabilitat i la cooperació” mostrada per “la immensa majoria dels valencians i les valencianes que viuen en aquesta ciutat”. Ha comentat que pot haver-hi algunes persones que no complisquen les recomanacions i les limitacions establides però ha asseverat que “no és significatiu” perquè en la seua major part els ciutadans les estan seguint.

“Igual que en qualsevol corba de Gauss, sempre hi ha algú que se’n va per un extrem però això no és significatiu” perquè “la molt immensa majoria de gent l’hem vista a la seua casa, l’hem vista aplaudint al personal sanitari i complint”, ha assegurat Ribó, que ha comentat que cal tindre en compte que “hi ha hagut persones que han hagut d’anar a treballar” malgrat la situació.

Pel que respecta als serveis municipals, l’alcalde ha manifestat que el primer dia laborable després d’anunciar-se l’estat d’alarma va ser també “fonamentalment d’organització”. “Són dies per a organitzar-nos, per a organitzar el teletreball i els treballs essencials”, ha agregat, després del que ha exposat que d’altra banda es té aquesta com una “setmana que considerem totalment normal”.

MANTINDRE LA DISTÀNCIA

Joan Ribó ha apuntat, no obstant això, que en el cas de l’Ajuntament es va haver d’actuar aquest dilluns per a “introduir mesures” atés que “hi ha serveis amuntegats i és necessari” aplicar les recomanacions que es fan “per a separar” als treballadors i mantindre “els mínims” de distància “que demanen els serveis mèdics per temes de seguretat”.

Malgrat tot, l’alcalde ha afirmat que “qualificaria” aqueixa primera jornada de treball “com a dia d’organització de la nova situació que espere que dure el menys possible” i “dia normal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 5 =

caixaontinyent
paterna