25n
Orgull
Orgull

Ribó insta a Sánchez a arribar a un acord per a formar un govern que acabe amb la "paràlisi institucional"

Ribó insta a Sánchez a arribar a un acord per a formar un govern que acabe amb la "paràlisi institucional"
05/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha “constret” aquest dijous al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a arribar a un acord amb la resta de forces parlamentàries necessàries, –“com és la seua deure”, ha dit– per a formar un executiu que “d’una vegada per sempre, acabe amb una paràlisi institucional i de gestió que ja ens passa factura als valencians i valencianes”.

“Commine a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias al fet que no apuren més els temps, i arriben a un acord de govern estable i compromés amb la ciutadania. Però especialment al president de Govern en funcions, ja que entre les seues obligacions està la de propiciar un executiu a Espanya”, ha expressat.

Segons han assenyalat fonts del consistori, Ribó ha posat l’accent que València “requereix un govern central compromés amb la ciutadania i estable”. “Com a alcalde de la ciutat he de constrényer al president del govern en funcions a arribar a un acord amb la resta de forces parlamentàries necessàries, com és la seua deure, per a aconseguir la conformació d’un executiu que d’una vegada per sempre, acabe amb una paràlisi institucional i de gestió que ja ens passa factura als valencians i valencianes”.

Ribó ha apuntat que al juny de l’any passat les liquidacions d’ingressos del Govern central per a la ciutat de València van ascendir a 4,4 milions d’euros mentre que enguany, ja en ple setembre, “encara no sabem res de les liquidacions de 2019”.

Així mateix, ha indicat que els 460 milions de deute impropi de la Marina de València “encara estan esperant que es complisca la tan gastada promesa d’assumpció per part del Ministeri d’Hisenda”. “És de justícia que aquest deute l’assumisca el Govern, com el va fer en el seu moment amb les Olimpíades de Barcelona o les Expos de Sevilla i Saragossa. Això ho reconeix tothom”, ha recalcat, per a afegir que, no obstant això, “sense un Govern central conformat no es fa ni un pas avant per a saldar aquest deute”.

“Ens va costar molt en el mandat anterior que el Ministeri de Foment es comprometera amb les infraestructures ferroviàries que mereix València. Ho aconseguim, sí, però hui dia, sense Govern central, no és possible avançar en això”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + huit =