25n
25N
25N

Joan Ribó: "Continuem pendents de les autoritats sanitàries, que per ara ens dicten un desenvolupament de les Falles amb normalitat"

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha parlat aquest dilluns amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, sobre la situació al voltant del coronavirus

Joan Ribó: "Continuem pendents de les autoritats sanitàries, que per ara ens dicten un desenvolupament de les Falles amb normalitat"
09/03/2020 -

L’alcalde de Valècia, Joan Ribó, ha parlat aquest matí amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, sobre la situació al voltant de la infecció per coronavirus Covid-19, especialment atés que la ciutat de València es prepara per a la celebració de les seues festes més importants i de major afluència de persones: les Falles. Ribó ha explicat aquest dilluns que «les autoritats sanitàries, ara per ara, marquen que les falles es poden desenvolupar amb normalitat», però ha insistit que l’Ajuntament seguirà les directrius de la conselleria i el Ministeri de Sanitat, competents en la presa de mesures extraordinàries.

A preguntes dels periodistes al final de l’acte de reconeixement a les Dones de la Festa, l’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament de València «continuem atents a les directrius que ens marquen la Conselleria i el Ministeri de Sanitat davant el coronavirus, i segons aquestes autoritats sanitàries, Espanya continua en una fase de contenció, és a dir, controlada». Quant a les Falles, l’alcalde ha ratificat, després de la seua conversa amb la consellera, que «els actes fallers es desenvoluparan amb normalitat, ara per ara, sense perjuí que en un moment donat hàgem de prendre qualsevol mesura que ens dicten les autoritats sanitàries».

Cal tindre en compte que són la Conselleria i el Ministeri de Sanitat les instàncies competents per a adoptar qualsevol mesura referida a la salvaguarda de la salut pública. Per això, l’alcalde ha reiterat que l’Ajuntament «acatarà qualsevol directriu de les autoritats sanitàries: Conselleria i Ministeri de Sanitat».

En qualsevol cas, Joan Ribó s’ha fet eco de les recomanacions difoses des de les instàncies científiques per a controlar la propagació del virus, i ha recordat que «tots i totes hem de cuidar la higiene personal, per exemple, rentant-nos les mans amb assiduïtat». També ha indicat la necessitat e que «les persones majors o amb malalties prèvies, sobretot de caràcter cardiovascular o respiratori, tinguen una especial precaució i eviten les aglomeracions».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 18 =