25n
25N
25N

Ribó reitera la "incertesa" de l'Ajuntament de València davant la gestió de la renda mínima vital

Ribó reitera la "incertesa" de l'Ajuntament de València davant la gestió de la renda mínima vital
16/06/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts la “incertesa” de l’Ajuntament davant la gestió i la tramitació de la renda mínima vital, després que aquest dilluns reclamara al Govern central recursos econòmics, informàtics i de personal per a fer front des dels consistoris a “l’onada de milers i milers de persones” que es preveu que es dirigisquen a aquestes administracions per a sol·licitar aqueix ingrés.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat de l’edil de Serveis Socials, Isabel Lozano, per a fer balanç de les actuacions d’aquest departament davant la pandèmia de la Covid-19, preguntat per si s’ha detectat un major nombre de persones en els centres i dependències municipals per a demanar la renda mínima vital o per a informar-se sobre aquest tema.

El primer edil ha recordat que aquest dilluns tenia previst reunir-se per videoconferència amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i alcaldes d’altres ciutats però ha indicat que aquesta trobada, en el qual tenia previst traslladar les reivindicacions que ha plantejat respecte a l’ingrés mínim vital, s’ha posposat.

Joan Ribó ha assenyalat que entre les qüestions que s’han d’abordar respecte a aquesta nova prestació està també “veure com se sincronitza, com s’articula, amb la renda valenciana” d’inclusió.

Així mateix, ha comentat respecte al nou ingrés mínim vital que “hi ha alguns esborranys de conveni entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el ministeri” però ha indicat que “fins al moment” es tracta d'”esborranys” que “no s’han aprovat”. “El grau d’incertesa és molt alt”, ha ressaltat.

La regidora de Serveis Socials, pel seu costat, ha explicat que “ara, de moment” s’està “en fase d’informació i assessorament” sobre aquesta nova prestació i ha detallat que a les persones que recorren al consistori se’ls remet al “telèfon de l’Institut Nacional de la Seguretat Social o el seu web”.

“Les oficines de la Seguretat Social no estan obertes al públic ara i estem derivant a la web i al telèfon d’informació perquè –els interessats– s’informen i si poden facen els tràmits per ells mateixos”, ha exposat Isabel Lozano. Igualment, ha apuntat que la Generalitat està treballant per a modular “la renda valenciana, que passarà a ser un complement de l’ingrés mínim vital”.

“MOLT RECENT”

L’edil ha agregat que aquesta ajuda no és una prestació de serveis socials dependent de l’Ajuntament sinó “de la Seguretat Social, com pot ser una prestació de desocupació o una pensió”. “Els serveis socials no podem tramitar una prestació que no és competència nostra”, ha afegit.

Des dels centres municipals de serveis socials han assenyalat que aquesta és una ajuda “molt recent” i que encara no se sap “la repercussió que tindran” en la seua activitat. En aquesta línia, han exposat que s’estan estudiant les condicions i els requisits que es necessiten per a demanar-la i han apuntat que ara com ara és “impossible valorar la repercussió” i l'”impacte” encara que “es preveu gran”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =