25n
25N
25N

Ribó impulsarà una moció perquè Vodafone paralitze l'ERO

Ribó impulsarà una moció perquè Vodafone paralitze l'ERO
12/02/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat hui que impulsarà una moció perquè l’Ajuntament inste l’empresa Vodafone a paralitzar l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) plantejat, que afecta 182 persones en la Comunitat Valenciana i 1.200 en tot el territori espanyol. «Reclamem a l’empresa que paralitze aquesta decisió», ha afirmat l’alcalde.

A preguntes dels periodistes, Ribó ha avançat la seua intenció de portar avant aquesta iniciativa «perquè no es pot entendre un ERO quan una empresa no està en crisi, sinó que l’única cosa que es pretén és augmentar els beneficis dels accionistes». «En una empresa hi ha accionistes, però també hi ha treballadors –ha subratllat- i en aquest cas, a més, es tracta de treballadores i treballadors altament experimentats i amb una edat significativa».

Cal tindre en compte, ha assenyalat Ribó, que es tracta del tercer ERO que planteja l’empresa, «la qual cosa és un motiu important de preocupació». L’alcalde ha recordat que Vodafone va comprar en el seu moment l’empresa Ono, que actuava a la ciutat, i que tenia radicada a València la seua central de treball, disseny i organització. Per això, ha mostrat la seua «profunda preocupació, ja que a més de l’ERO que es planteja, també es pretén dissoldre la zona de València dins d’una àrea més àmplia amb un centre operatiu que previsible que es traslladarà a Barcelona». «I això significarà per a nosaltres una pèrdua de qualitat del servici i, sobretot, de capacitat d’acció», ha lamentat.

Joan Ribó va rebre el passat dia 6 una representació de les treballadores i treballadors, així com a representants sindicals de l’empresa Vodafone, que van traslladar a l’alcalde de València la seua situació respecte a l’ERO plantejat. L’alcalde ja va sol·licitar a Vodafone en eixe moment que «reconsiderara la decisió» i va destacar «la responsabilitat social que tenen les empreses, la qual no es veu reflectida en l’aplicació d’aquest ERO».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

bombers
CCCC